Πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Wall Street και DT

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Νέα Υόρκη, όπου ο δείκτης Nasdaq έσβησε όλα τα κέρδη της φετινής χρονιάς. Επιβαρύνουν τον τεχνολογικό κλάδο τα αποτελέσματα της Deutsche Telekom.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις χθεσινές απώλειες στη Νέα Υόρκη, όπου ο δείκτης Nasdaq έσβησε όλα τα κέρδη της φετινής χρονιάς.

Τα αποτελέσματα της Deutsche Telekom, που ανακοίνωσε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο μετά από τέσσερα τρίμηνα κερδοφορίας εξαιτίας εφ’ άπαξ δαπανών, ασκούν πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,38% στις 4.524 μονάδες. Ο DAX υποχωρεί 0,96% στις 2.069 μονάδες υπό το βάρος της Deutsche Telekom, ενώ ο CAC στο Παρίσι εμφανίζει απώλειες 0,56% στις 3.716 μονάδες.

Τις απώλειες στη Wall Street δημιούργησαν φόβοι για επιβράδυνση της εταιρικής κερδοφορίας στη φετινή χρονιά. Η Thomson Financial εκτιμά ότι η ανάπτυξη κερδών του δείκτη Standard & Poor’s θα επιβραδυνθεί φέτος στο 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v