Credit Agricole: Μείωση κερδών 94% λόγω Lyonnais

Πτώση κερδών α’ τριμήνου 94% ανακοίνωσε η Credit Agricole εξαιτίας χρεώσεων για την εξαγορά της Credit Lyonnais, πέρσι. Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας αυξήθηκαν 49%, περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές, στα 1,14 δισ. ευρώ.

Credit Agricole: Μείωση κερδών 94% λόγω Lyonnais
Η Credit Agricole ανακοίνωσε πτώση κερδών α’ τριμήνου της τάξης του 94%, εξαιτίας χρεώσεων σχετικών με την εξαγορά ύψους 19,9 δισ. δολαρίων της Credit Lyonnais, πέρσι.

Τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλλίας σε ενεργητικό υποχώρησαν στα 24 εκατ. ευρώ από 383 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο την προηγούμενη χρονιά, λόγω υποχρεώσεων 513 εκατ. ευρώ που προκάλεσε η συγχώνευση με την Credit Lyonnais.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 49%, περισσότερο απ’ όσο περίμεναν οι αναλυτές, στα 1,14 δισ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα του οίκου καταδεικνύουν ”τη νέα δυνατότητα του ομίλου να πετύχει άψογη λειτουργική εμφάνιση, ενώ παράλληλα να ολοκληρώνει επιτυχώς και εντός χρονοδιαγράμματος μια από τις μεγαλύτερες συγχωνεύσεις στην ιστορία της Γαλλίας” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean Laurent μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Η τράπεζα επιβεβαίωσε τον στόχο περικοπής των δαπανών κατά 760 εκατ. ευρώ μέχρι το 2006. Οι περικοπές δαπανών ίσως επιβραδυνθούν φέτος και του χρόνου, επειδή η ρυθμιστική έγκριση της συγχώνευσης καθυστέρησε περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v