Οι ρευστοποιήσεις σε Wall πιέζουν τις ευρωαγορές

Περιορισμένες πιέσεις καταγράφονται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής αποκόμισης κερδών στη Wall Street, ενώ αρνητική εκτιμάται η επιρροή της μερικής ενδυνάμωσης του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Περιορισμένες πιέσεις καταγράφονται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της χθεσινής αποκόμισης κερδών στη Wall Street.

”Δεν είναι λίγοι πλέον οι επενδυτές που εκτιμούν ότι οι προεξοφλούμενες ελπίδες για ανάκαμψη του τεχνολογικού τομέα στις ΗΠΑ είναι υπερβολικές”, αναφέρει Ευρωπαίος χρηματιστής.

Η αρνητική σχετικά τάση που έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού υποστηρίζεται και από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Αρνητική εκτιμάται εξάλλου ότι θα είναι η επιρροή της μερικής ανάκαμψης του ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τις δηλώσεις Snow ότι δεν επίκειται αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και ότι η FED θα μπορούσε να περιμένει λίγο ακόμα.

Στο -0,39% και τις 4.535 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο FTSE 100, ενώ απώλειες της τάξης του 0,53% σημειώνει ο CAC 40, ο οποίος διαμορφώνεται στις 3.761 μονάδες. Στο -0,51% και τις 4.124 μονάδες κινείται ο DAX, εν αναμονή της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της Volkswagen, στα οποία εκτιμάται ότι θα περιέχεται και η εξαγγελία για περικοπή κόστους κατά 2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v