Σνόου: Η πολιτική Μπους στηρίζει την ανάπτυξη

Οι παρεμβάσεις στις συναλλαγματικές αγορές δεν εξασφαλίζουν το ”σκληρό” δολάριο, ενώ οι ”διαρκείς φοροαπαλλαγές” στηρίζουν την πολυετή ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζον Σνόου.

Σνόου: Η πολιτική Μπους στηρίζει την ανάπτυξη
Οι ΗΠΑ πιστεύουν στο ”σκληρό” δολάριο, αλλά το νόμισμα δεν μπορεί να διατηρηθεί ισχυρό με παρεμβάσεις στην αγορά, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στον Εθνικό Σύλλογο του υπουργείου Οικονομικών.

Είμαστε υπέρ του ”σκληρού” δολαρίου, αλλά η σχετική ισοτιμία είναι καλύτερα να διαμορφώνεται ελεύθερα, από τον ανταγωνισμό των συναλλαγματικών αγορών. Το δολάριο δεν θα μπορεί να είναι ”σκληρό” εάν το εκτινάξουμε με παρεμβάσεις, συμπλήρωσε ο Τ.Σνόου, χωρίς να κατονομάσει τις χώρες που πραγματοποιούν παρεμβάσεις στις συναλλαγματικές αγορές.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι φορολογικές απαλλαγές εξασφάλισαν την πολυετή ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Η Επιτροπή για φορολογικά θέματα του Κογκρέσου εκτιμά ότι το κόστος των επικαλούμενων ”διαρκών φορολογικών απαλλαγών” θα φθάσει τα 1,16 τρισ. δολάρια έως το 2014.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v