Πτωτικές τάσεις σε ευρωαγορές και futures

Επιμένουν οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές και τα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν σαφέστερες ενδείξεις ανάκαμψης, ενώ παράλληλα ανησυχούν για τις ενδείξεις επιβράδυνσης στην επιχειρηματική κερδοφορία. Ανεβαίνει το δολάριο εν αναμονή της ανακοίνωσης του εμπορικού ισοζυγίου ΗΠΑ.

Επιμένουν οι πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές αλλά και τα futures της Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν σαφέστερες ενδείξεις ανάκαμψης, ενώ παράλληλα ανησυχούν για τις ενδείξεις επιβράδυνσης στην επιχειρηματική κερδοφορία.

Οι ευρωαγορές υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, υπό το βάρος των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων της Deutsche Telekom και της Alstom, που υποδεικνύουν ότι η επιχειρηματική κερδοφορία δεν αναπτύσσεται με τους ρυθμούς που περίμεναν οι αναλυτές.

Η STMicroelectronics υποχωρεί μετά την σύσταση της ABN Amro προς τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στην μετοχή της εταιρίας κατασκευής μικρο-επεξεργαστών, με το σκεπτικό ότι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μείωση κερδών.

Οι βασικοί δείκτες και στα 17 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης υποχωρούν. Ο δείκτης FTSE εμφανίζει απώλειες 0,26% στις 4.530 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,04% στις 4.045 μονάδες και ο CAC 0,27% στις 3.726 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές στη Νέα Υόρκη υποδεικνύουν μικτές τάσεις καθώς αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ και τα αποθέματα των επιχειρήσεων. Το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζει πτωτικές τάσεις από την περασμένη Παρασκευή, όταν η ανακοίνωση για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας απογοήτευσε την αγορά.

Σήμερα, αναμένεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές εκτιμούν, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, όταν τα αποθέματα αυξήθηκαν 0,4% έναντι 0,5% (αναθεωρημένο μέγεθος) τον Δεκέμβριο. Θα πρόκειται για την πέμπτη συνεχόμενη αύξηση, που θα υποδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις προσβλέπουν σε περισσότερη ζήτηση.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο Ιανουαρίου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα έχει υποχωρήσει στα 42 δισεκ. δολάρια, σε σύγκριση με το έλλειμμα 42,5 δισεκ. δολαρίων τον Δεκέμβριο και το ρεκόρ των 43 δισεκ. δολαρίων του Μαρτίου 2003.

Το δολάριο εμφανίζει ανοδικές τάσεις ενόψει αυτής της ανακοίνωσης και κινείται στα 1,2301 έναντι του ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v