Μείωση παραγγελιών 5% στα τέλη 2003 για την Adidas

Η βύθιση 31% των πωλήσεων στη Βόρειο Αμερική οδήγησε τις παραγγελίες της Adidas-Salomon σε πτώση 5% στα τέλη του 2003. Παραμένει αισιόδοξη η κορυφαία εταιρία αθλητικών ειδών, χάρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλά και την διαφημιστική εκστρατεία της με ”αστέρες” όπως ο Mohammed Ali και ο David Beckham.

Μείωση παραγγελιών 5% στα τέλη 2003 για την Adidas
H Adidas-Salomon, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής αθλητικών ειδών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι παραγγελίες της υποχώρησαν 5% στα τέλη του περασμένου έτους, υπό το βάρος της βύθισης στην αμερικανική ζήτηση.

Οι παραγγελίες της Adidas, που συνιστούν σημαντική ένδειξη για τις μελλοντικές πωλήσεις, υποχώρησαν 31% στη Βόρειο Αμερική, όπου η εταιρία πραγματοποιεί το 1/3 των πωλήσεών της. Η Nike χθες ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αυξήθηκαν πάνω από 20% χάρη στις πωλήσεις της νέας σειράς Shox Turbo.

”Η βορειο-αμερικάνικη αγορά είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική και δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε στις μεταβολές που εμφανίζει η ζήτηση από πολλούς πελάτες μας,” παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Herbert Hainer.

Η Adidas πραγματοποιεί αυτή την περίοδο διαφημιστική εκστρατεία αξίας 50 εκατ. δολαρίων με ”αστέρες” όπως ο Mohammed Ali και ο David Beckham για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Η εταιρία περιμένει σημαντική βελτίωση φέτος χάρη στα δύο κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι πωλήσεις στη Βόρειο Αμερική, προβλέπει ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες ή ”θα βελτιωθούν ελαφρώς.” Για να βελτιώσει τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, η Adidas εισήγαγε φέτος φθηνότερα αθλητικά παπούτσια, με τιμές στην κλίμακα των 50 με 80 δολαρίων.

Το σύνολο των παραγγελιών προσαρμοσμένο σε συναλλαγματικές διακυμάνσεις υποχώρησε 2% για το 2003, ενώ οι παραγγελίες Βορείου Αμερικής υποχώρησαν 18%. Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψη αύξησης κερδών τουλάχιστον 10% φέτος και αύξησης πωλήσεων 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v