Χάνει τους στόχους της η Alstom

Η Alstom, η γαλλική βιομηχανία που διασώθηκε πέρσι από την χρεοκοπία, ανακοίνωσε ότι ίσως χάσει τους στόχους κερδοφορίας φέτος και ότι η ρευστότητά της είναι χειρότερη απ’όσο προβλεπόταν. Η μετοχή αντέδρασε με απώλειες μέχρι και 18% στην ανακοίνωση.

Χάνει τους στόχους της η Alstom
Η Alstom, η γαλλική βιομηχανία που διασώθηκε πέρσι από την χρεοκοπία, ανακοίνωσε ότι ίσως χάσει τους στόχους κερδοφορίας φέτος και ότι η ρευστότητά της είναι χειρότερη από όση προβλεπόταν. Η μετοχή αντέδρασε με απώλειες μέχρι και 18% στην ανακοίνωση.

Τα λειτουργικά κέρδη της Alstom στο 12μηνο μέχρι τον Μάρτιο ίσως κινηθούν χαμηλότερα από τον στόχο του 2% με 2,5% επί των πωλήσεων που είχε τεθεί τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, εξαιτίας κυρίως του επιπλέον κόστους ενός συμβολαίου ενεργειακών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος, που κατασκευάζει σταθμούς ενέργειας, τραίνα και σιδηροτροχιές, πλοία κ.α., ανακοίνωσε ότι το κόστος αναδιοργάνωσης θα φτάσει φέτος τα 650 εκατ. ευρώ, ενώ η προηγούμενη πρόβλεψη αναφερόταν σε 500 εκατ. ευρώ.

Από την εταιρία ανακοινώθηκε επίσης ότι εξασφάλισε μια παραγγελία ύψους 330 εκατ. ευρώ για σιδηρόδρομο στην Αυστραλία και άλλη μία ύψους 675 εκατ. ευρώ για ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Σαουδική Αραβία.

Θυμίζουμε ότι πέρσι η Alstom ζήτησε από την κυβέρνηση ένεση ρευστότητας, προκειμένου να ξεπεράσει τον αφανισμό του ρευστού και των κερδών που προκάλεσε προβληματικό προϊόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v