Σημαντική πτώση για τις ευρωαγορές

Οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στη Wall Street πιέζουν τις ευρωαγορές σημαντικά χαμηλότερα, ενώ αρνητικά επιδρούν οι ανησυχίες για τα μακροοικονομικά δεδομένα που δείχνουν επιβράδυνση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.

Σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας την πτώση της Wall Street επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,97% στις 4.501 μονάδες. Ο DAX εμφανίζει κάθετη πτώση της τάξης του 2,15% στις 3.957 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 1,49% στις 3.702 μονάδες.

Εντονες πιέσεις υφίσταται η μετοχή της τρίτης σε μέγεθος ασφαλιστική της Ευρώπης Aegon (-2,6%), της μεγαλύτερης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο Nokia (-2,1%) και της της Νο2 στον κόσμο εταιρίας υδάτων Suez (-1,9%).

Η βελγική εταιρία οικονομικών υπηρεσιών Fortis υποχωρεί 1,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, που αποδείχθηκαν χειρότερα από τις προβλέψεις.

Η Rhodia, η μεγαλύτερη εταιρία χημικών προϊόντων της Γαλλίας, ενισχύεται 2,5% στα 2,92 ευρώ, καθώς συμφώνησε να πωλήσει την μονάδα συστατικών τροφίμων στην δανέζικη Danisco προς 320 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v