Εκατόμβη αίματος στη Μαδρίτη (update 2)

Πάνω από 100 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το πρωί το μετρό της Μαδρίτης, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων ανέρχεται στους 200. Πανικός επικρατεί στην ισπανική πρωτεύουσα, τρεις ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές στη χώρα. Τα βλέμματα στρέφονται στην ETA.

Εκατόμβη αίματος στη Μαδρίτη (update 2)
Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστικές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν το πρωί σε τρένα γεμάτα επιβάτες στη Μαδρίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισπανικού τηλεοπτικού σταθμού TVE, ο Ερυθρός Σταυρός εκτιμά ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί κατά πόσον πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η ΕΤΑ, η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών που, σύμφωνα με την κυβέρνηση και την αστυνομία, έχει εντείνει τις τρομοκρατικές επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, εν όψει των γενικών εκλογών στην Ισπανία που διεξάγονται την Κυριακή.

Οι επιθέσεις, ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται από τρεις έως τέσσερις, σημειώθηκαν μεταξύ 7:30 και 8:00 το πρωί κοντά σε τρεις σταθμούς του τρένου στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, οι νεκροί στον σταθμό της Atocha έφτασαν τους 29, ενώ 18 βρήκαν το θάνατο στο σταθμό του El Pozo και 15 σε αυτόν της Santa Eugenia.

Τον προηγούμενο μήνα, η ETA ανακοίνωσε ”κατάπαυση του πυρός” στην Καταλωνία, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την ένοπλη πάλη στην υπόλοιπη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v