Στη σκιά της τρομοκρατικής απειλής οι ευρωαγορές

Κλίμα επιφύλαξης επικρατεί στις ευρωαγορές μετά το ”μούδιασμα” που προκάλεσαν οι αιματηρές επιθέσεις στην Μαδρίτη και η βίαιη επιστροφή της τρομοκρατικής απειλής στο διεθνές προσκήνιο. Πτώση 2% για τον IBEX στη Μαδρίτη, μετά τις εκλογές στην Ισπανία.

Κλίμα επιφύλαξης επικρατεί στις ευρωαγορές μετά το ”μούδιασμα” που προκάλεσαν οι αιματηρές επιθέσεις στη Μαδρίτη και η βίαιη επιστροφή της τρομοκρατικής απειλής στο διεθνές προσκήνιο.

Οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές συναλλαγές κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,31% στις 4.453 μονάδες. Ο δείκτης DAX βυθίζεται κατά 1,37% στις 3.861 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με πτώση 0,83% στις 3.631 μονάδες.

Στη Μαδρίτη ο δείκτης IBΕX εμφανίζει κάθετες απώλειες 2,12%, στις 7.862 μονάδες, στην πρώτη συνεδρίαση, μετά τη συντριπτική ήττα του Λαϊκού Κόμματος στις εκλογές στην Ισπανία, που ακολούθησε τις βομβιστικές ενέργειες στη Μαδρίτη.

Η άνοδος του ευρώ, που εντάσσεται στις νέες πτωτικές τάσεις τις οποίες εμφανίζει το δολάριο μετά τις αιματηρές επιθέσεις που αποδίδονται σε ισλαμιστικές οργανώσεις, προκαλεί εκ νέου έντονες πιέσεις στις εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες DaimlerChrysler και BMW.

Η DaimlerChrysler υποχωρεί 1,1 στα 34,23 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v