Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές, ενώ ανοδική διόρθωση προμηνύουν τα futures για την Wall. Εντονες πάντως παραμένουν οι πιέσεις στους τίτλους αεροπορικών εταιριών και τουρισμού, καθώς και ασφαλιστικών εταιριών.

Υποχωρούν για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στην Ευρώπη μετά το μακελειό στη Μαδρίτη, καθώς εικάζεται ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν έργο της αλ Κάιντα, που ίσως έχει βάλει στόχο και άλλα έθνη.

Πάντως μέχρι το μεσημέρι σήμερα οι κάθετες απώλειες που εμφανίστηκαν χθες και στο άνοιγμα των σημερινών συναλλαγών έχουν περιοριστεί αισθητά. Ωστόσο σημαντικές πιέσεις εξακολουθούν να ασκούνται στους τίτλους αεροπορικών εταιριών και ταξιδιωτικών γραφείων, καθώς και ασφαλιστικών εταιριών.

Οι προθεσμιακές αγορές των ΗΠΑ προμηνύουν μικτές τάσεις στις σημερινές συναλλαγές, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η χθεσινή αντίδραση της κάθετης βύθισης των χρηματιστηρίων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία δεν συνάδει με τις θετικές προοπτικές για την επιχειρηματική κερδοφορία. Τα futures προοιωνίζονται ελαφρές απώλειες για τον δείκτη Dow Jones και άνοδο για τους Nasdaq και S&P.

Μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στην αμερικανική οικονομία χθες, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα. Κατ’ αρχάς αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα στον κλάδο λιανικής και χονδρικής, καθώς και τα αποθέματα των εργοστασίων.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι τα αποθέματα αυξήθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, σε ποσοστό 0,3% -όσο και τον Δεκέμβριο-καθώς αναμένεται βελτίωση των δαπανών από καταναλωτές κι επιχειρήσεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Πανεπιστημίου Μίσιγκαν για τον Μάρτιο. Προβλέπεται, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο δείκτης θα εμφανίσει σε αυτή την αρχική εκτίμηση μικρή μεταβολή, με αύξηση στις 94,5 μονάδες, μετά από πτώση 9 μονάδων τον Φεβρουάριο στις 94,4 μονάδες.

Σήμερα αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δ’ τριμήνου, με τους αναλυτές να προβλέπουν οριακή διεύρυνση του ελλείμματος στα 136 δισ. δολάρια έναντι 135 δισ. δολαρίων στην προηγούμενη μέτρηση.

Τέλος, στις 19:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, Alan Greenspan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v