Πρόστιμα-”μαμούθ” σε Bank of America, FleetBoston

Πρόστιμα που ξεπερνούν τα 675 εκατ. δολάρια αποδέχτηκαν δύο κορυφαίοι οίκοι της αμερικανικής τραπεζικής αγοράς, η Bank of America και η FleetBoston, προκειμένου να πετύχουν, εν όψει της συγχώνευσής τους, συμβιβασμό στο σκάνδαλο Αμοιβαίων Κεφαλαίων όπου έχουν εμπλακεί.

Πρόστιμα-”μαμούθ” σε Bank of America, FleetBoston
Πρόστιμα που ξεπερνούν τα 675 εκατ. δολάρια αποδέχτηκαν δύο κορυφαίοι οίκοι της αμερικανικής τραπεζικής αγοράς, η Bank of America και η FleetBoston, προκειμένου να πετύχουν, εν όψει της συγχώνευσής τους, συμβιβασμό στο σκάνδαλο για αθέμιτες πρακτικές χρηματιστηριακών συναλλαγών στο οποίο έχουν εμπλακεί.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχουν επιβάλει ποτέ οι εποπτικές αρχές στο ”κυνήγι” των σκανδάλων στην αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων των ΗΠΑ, μια αγορά όπου τουλάχιστον τα μισά αμερικανικά νοικοκυριά έχουν τοποθετήσει τις αποταμιεύσεις τους.

Η Bank of America και η FleetBoston συμφώνησαν να πληρώσουν τα πρόστιμα και να μειώσουν τις προμήθειές τους, αλλά χωρίς να αποδεχτούν την ενοχή τους.

Οι δύο τράπεζες προγραμματίζουν συγχώνευση συνολικής αξίας 47 δισ. δολαρίων. Με τον συμβιβασμό αποφεύγουν διαμαρτυρίες που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν εν όψει της γενικής συνέλευσης αύριο, όπου θα πρέπει να εγκριθεί η συγχώνευση.

Αλλοι οίκοι που έχουν συμβιβαστεί με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο των σκανδάλων στα Ααμοιβαία Κεφάλαια είναι η Alliance Capital με 250 εκατ. δολάρια, η Morgan Stanley με 50 εκατ. δολάρια και η Putnam Investments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v