Enel: Πωλεί ακίνητα και ”αφοσιώνεται” σε ενέργεια

Η ενεργειακή Enel της Ιταλίας πωλεί ακίνητα αξίας 1,4 δισεκ. ευρώ σε ομάδα επενδυτών της οποίας ηγείται η Deutsche Bank, για να μειώσει τα χρέη της και να εξασφαλίσει ρευστό που θα κατευθύνει στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού και φυσικού αερίου, ενόψει απελευθέρωσης των ευρωπαϊκών αγορών ενέργειας.

Enel: Πωλεί ακίνητα και ”αφοσιώνεται” σε ενέργεια
Η μεγαλύτερη επιχείρησης κοινωφελών υπηρεσιών της Ιταλίας Enel SpA, συμφώνησε να πωλήσει το μεγαλύτερο τμήμα των ακινήτων της σε ομάδα επενδυτών της οποίας ηγείται η Deutsche Bank προς 1,4 δισεκ. ευρώ, προκειμένου να μειώσει τα χρέη της και να εξασφαλίσει κεφάλαια για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού και φυσικού αερίου.

Η Deutsche Bank, δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε ενεργητικό και η γαλλική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων CDC Ixis θα εξαγοράσουν 887 ακίνητα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Enel.

Οι αγοραστές έχουν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου για να υπογράψουν το συμβόλαιο, από το οποίο η Enel περιμένει να εξασφαλίσει κέρδη προ φόρων της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Paolo Scaroni, έχει ανακόψει την επέκταση της εταιρίας σε υπηρεσίες όπως η διαχείριση ακινήτων, προκειμένου να επικεντρωθεί στον κλάδο ενέργειας καθώς η Ιταλία ”ανοίγει” την εν λόγω αγορά στον διεθνή ανταγωνισμό.

Η επιχείρηση εκπονεί ήδη πρόγραμμα μετατροπής των ενεργειακών σταθμών της ώστε να καίνε φθηνότερα καύσιμα, όπως άνθρακα.

Επιπλέον κατασκευάζει σταθμό εισαγωγής υγραερίου σε συνεργασία με την BG Group και παράλληλα καταθέτει προσφορές για αγορά ενεργητικών στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v