Επιστρέφουν στο ”κόκκινο” οι ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια. Οι πρωινές κερδοσκοπικές αγορές σε κλάδους που βυθίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Μαδρίτη και δη στους κλάδους τουρισμού και ασφαλειών, εκτονώθηκε και οι αγορές έχουν μικτή εμφάνιση.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι πρωινές κερδοσκοπικές αγορές που εκδηλώθηκαν σε κλάδους οι οποίοι είχαν υποστεί βύθιση μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Μαδρίτη και δη στους κλάδους τουρισμού και ασφαλειών, οδήγησε σε θετικό άνοιγμα τις τιμές των μετοχών στις περισσότερες ευρωαγορές.

Στη συνέχεια οι ανοδικές τάσεις εκτονώθηκαν και το μεσημέρι επικρατούν μικτές τάσεις, ενώ αναμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 4.398 μονάδες. Ο δείκτης DAX εμφανίζει απώλειες 0,71% στις 3.783 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με πτώση 0,68% στις 3.549 μονάδες.

Η Fed αναμένεται ευρύτατα ότι θα διατηρήσει σταθερά επιτόκια, αλλά ενδέχεται να προσφέρει στις αγορές ενδείξεις για την πιστωτική πολιτική της στη συνέχεια, κάτι που οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο δείκτης FTSE διορθώνει 0,41% υψηλότερα στις 4.431 μονάδες. Ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,74% στις 3.839 μονάδες και ο CAC ακολουθεί με κέρδη 0,49% στις 3.591 μονάδες.

O ασφαλιστικός κλάδος παραμένει στα ”μαύρα” μετά την ανακοίνωση της Assurances Generales de France, μονάδας της γερμανικής Allianz, ότι τα καθαρά κέρδη 2003 σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 763 εκατ. ευρώ έναντι 692 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές.

Στον ίδιο κλάδο αναμένονται και τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης ιταλικής ασφαλιστικής, της Assicurazioni Generali, που προβλέπεται να ανακοινώσει κέρδη δ’ τριμήνου 215 εκατ. ευρώ μετά από ζημίες 404 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Θετικά αντιδρά και η μετοχή της BNP Paribas στην ανακοίνωση εξαγοράς της Community First.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v