Αλλαγές στη δομή και διοίκηση της BHP Billiton

Η μεγαλύτερη εταιρία εξορύξεων στον πλανήτη, η BHP Billiton, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των μονάδων της σε 3 από 7 για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της. Αποχωρεί ο Mike Oppenheimer, που ενορχήστρωσε την συγχώνευση της BHP με την Billiton το 2001.

Αλλαγές στη δομή και διοίκηση της BHP Billiton
Η μεγαλύτερη εταιρία εξορύξεων στον πλανήτη, η BHP Billiton, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τον αριθμό των μονάδων της σε τρεις από επτά προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της.

Ήδη, ο Mike Oppenheimer, επικεφαλής της μονάδας άνθρακα παραιτείται και θα αποχωρήσει από την εταιρία τον Ιούλιο. Ο 49χρονος Oppenheimer, που διετέλεσε επικεφαλής της μονάδας άνθρακα από τον Ιούνιο 2001, ήταν προηγουμένως πρόεδρος της ενεργειακής μονάδας άνθρακα BHP, η οποία συγχωνεύθηκε με την Billiton το 2001.

Ο Mike Salamon, 48 ετών, αναλαμβάνει επικεφαλής της μονάδας μη σιδηρούχων μετάλλων, η οποία περιλαμβάνει το αλουμίνιο, τα βασικά μέταλλα και το ατσάλι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Ο Bob Kirkby, 56 ετών, τίθεται επικεφαλής της μονάδας προϊόντων άνθρακα και χάλυβα και ο Phil Aiken, 55 ετών, αναλαμβάνει τις ενεργειακές επιχειρήσεις.

Η Rebecca McDonald, που έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Amoco Energy Development και πρόεδρος και CEO της Enron Global Assets, θα αναλάβει από τα τέλη Μαρτίου τις επιχειρήσεις φυσικού αερίου κι ενέργειας στην ενεργειακή μονάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v