ΕΕ: Αύξηση της παραγωγής χάλυβα για 4ο μήνα

Οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες προχώρησαν σε αύξηση της παραγωγής για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, ώστε να εκμεταλλευτούν την αύξηση των τιμών. Η προσφορά των ”15” αυξήθηκε 0,8%, ενώ η διεθνής παραγωγή χάλυβα εκτινάχθηκε 13% στους 80 εκατομμύρια τόνους.

ΕΕ: Αύξηση της παραγωγής χάλυβα για 4ο μήνα
Οι ευρωπαϊκές χαλυβουργίες προχώρησαν σε αύξηση της παραγωγής τους για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, για να εκμεταλλευτούν την αύξηση των τιμών – η οποία αναμένεται να εκτιναχθεί περαιτέρω τον ερχόμενο μήνα.

Η παραγωγή χάλυβα των ”15” της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που αντιστοιχεί στο ένα έκτο της διεθνούς παραγωγής, αυξήθηκε 0,8% στους 13 εκατομμύρια τόνους από 12,89 εκατομμύρια τόνους ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Σιδήρου και Χάλυβα από τις Βρυξέλλες.

Οι τιμές εξαγωγής του προϊόντος έχουν αυξηθεί 58% στο τελευταίο 12μηνο. Η λονδρέζικη εταιρία Corus Group προχώρησε σε αύξηση τιμών μεταξύ 5% και 8% τον Ιανουάριο και χθες ανακοίνωσε ότι οι τιμές της θα αυξηθούν επιπλέον 10% από 1ης Απριλίου.

Η διεθνής παραγωγή χάλυβα εκτινάχθηκε τον προηγούμενο μήνα 13% στους 80 εκατομμύρια τόνους. Η παραγωγή αυξήθηκε στην Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Ισπανία και τη Βρετανία.

Η παραγωγή στη Βόρειο Αμερική υποχώρησε 0,3% λόγω σημαντικής μείωσης στον Καναδά και το Μεξικό, ενώ στη Νότιο Αμερική αυξήθηκε 11%. Η παραγωγή της Ιαπωνίας αυξήθηκε 17% στους 9,8 εκατ. τόνους. Η συνολική παραγωγή της Ασίας αυξήθηκε 23%, με την Κίνα να προσφέρει 19,7 εκατομμύρια τόνους, από 15 εκατομμύρια τόνους τον προηγούμενο μήνα.

Στη Ρωσία η παραγωγή αυξήθηκε 11% στους 4,98 εκατομμύρια τόνους, στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία μαζί κατά 17%, στη Μέση Ανατολή κατά 7,2%, ενώ στην Αφρική υποχώρησε 1,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v