Cebit: Επιφυλάξεις για τις τεχνολογικές δαπάνες

Motorola, SAP, Lucent και Nokia προβλέπουν στην διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας Cebit, ότι η ανάκαμψη στη ζήτηση θα είναι σταδιακή, επιβεβαιώνοντας ότι οι μετοχές τους ενισχύθηκαν πολύ γρήγορα στο 2003 με δεδομένες τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Cebit: Επιφυλάξεις για τις τεχνολογικές δαπάνες
Η Motorola, η SAP και η Lucent περιλαμβάνονται στις τεχνολογικές εταιρίες που προβλέπουν σταδιακή μόνο ανάκαμψη στη ζήτηση, επιβεβαιώνοντας ότι οι μετοχές τους ενισχύθηκαν πολύ γρήγορα στο 2003 με δεδομένες τις προοπτικές κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

”Υπάρχουν θετικά σημάδια,” δήλωσε χαρακτηριστικά στην Cebit ο διευθύνων σύμβουλος της SAP, Henning Kagermann, προσθέτοντας ότι, ωστόσο, η ενδυνάμωση των θετικών τάσεων θα είναι σταδιακή και θα εξελιχθεί στη διάρκεια του έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κατέθεσε η γερμανική εταιρία SAP στην διεθνή τεχνολογική έκθεση η οποία πραγματοποιείται στο Ανόβερο, οι τεχνολογικές δαπάνες υποχώρησαν 1,3% το 2001 και 3,1% το 2002, μετά από αύξηση 12,5% το 2000.

Οι διεθνείς δαπάνες σε τεχνολογία φέτος, αναμένεται να αυξηθούν μέχρι και 7% φέτος, σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις της εταιρίας ερευνών IDC. Η ανάκαμψη στη ζήτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και εξοπλισμού δικτύων ίσως αποδειχθεί βραδύτερη απ’όσο προέβλεπαν οι επενδυτές.

Η ζήτηση για κινητά τηλέφωνα και ασύρματα δίκτυα θα ”τσιμπήσει” φέτος, συμπλήρωσαν από την πλευρά τους οι επικεφαλής της Nokia της Siemens και της Lucent κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης τεχνολογικής έκθεσης που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στη γερμανική πόλη.

Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία συσκευών κινητής τηλεφωνίας έχει προβλέψει ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων στο α’ τρίμηνο μπορεί να φτάσει στο 7% που θα είναι το υψηλότερο ποσοστό σε τρία χρόνια, αλλά μπορεί να πέσει μέχρι και στο 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v