Αποχωρεί από την Sportfive η Canal Plus

Η Canal Plus της Vivendi πωλεί το μερίδιό της στην Sportfive σε νέα κοινοπραξία που δημιουργείται μεταξύ της Advent International και του RTL Group της Bertelsmann. Λίγες μέρες πριν η Sportfive έχασε το συμβόλαιο μετάδοσης των αγώνων του βρετανικού ποδοσφαίρου από την ανταγωνιστική TPS.

Αποχωρεί από την Sportfive η Canal Plus
Η μονάδα συνδρομητικής τηλεόρασης της Vivendi Universal, η Canal Plus, συμφώνησε να πωλήσει το μερίδιό της στην κοινοπραξία δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων Sportfive προς 260 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει χρέη της και να επικεντρωθεί στις επιχειρήσεις τηλεοπτικών μεταδόσεων και τηλεπικοινωνιών.

Η Canal Plus πωλεί λοιπόν το μερίδιο 46,4% στην Sportfive, η οποία διαχειρίζεται και προωθεί τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων ποδοσφαιρικών ομάδων και αγώνων, σε μια νέα κοινοπραξία που σχηματίζεται μεταξύ της Advent International, εταιρίας διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων και του ομίλου RTL Group. Η τιμή της πώλησης αποτιμά την Sportfive στα 560 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vivendi, ο Jean-Rene Fourtou, έχει πωλήσει από τον Ιούνιο 2002 περιουσιακά στοιχεία που η αξία τους ξεπερνά τα 10 δισεκ. ευρώ, για να αναθερμάνει την κερδοφορία και να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης. Η έξοδος της Canal Plus ανακοινώνεται λίγες ημέρες αφότου η Sportfive έχασε συμβόλαιο μετάδοσης των αγώνων της εγγλέζικης Premier League από την εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης TPS, την οποία ελέγχει η ανταγωνιστική Television Francaise.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας και η RTL, η μονάδα μεταδόσεων της γερμανικής Bertelsmann, πωλεί το μερίδιο 46,4% στην Sportfive στην νέα κοινοπραξία Advent-RTL. Η κοινοπραξία θα ανήκει εφεξής κατά 75% στην Advent και κατά 25% στην RTL.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v