Επιλεκτικό ενδιαφέρον ”στηρίζει” τις ευρωαγορές

Για τρίτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, αντλώντας αισιοδοξία από μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις. Κέρδη χάριν αναβάθμισης για BMW, Infineon.

Για τρίτη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν ανοδικές τάσεις, αντλώντας αισιοδοξία από μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις.

Αναλυτές τονίζουν πάντως ότι το κλίμα παραμένει νευρικό στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αρχίζουν να προεξοφλούν την προοπτική απογοήτευσης από τα επιχειρηματικά αποτελέσματα α’ τριμήνου, μετά τα χθεσινά υποτονικά αποτελέσματα κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιριών, όπως η Bayer και η Allianz.

Ανοδικές τάσεις εκδηλώνει η μετοχή της BMW, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων, που αναβαθμίστηκε σε ”διακράτηση” από ”πώληση” από την Deutsche Bank.

Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η μετοχή της Ciba Specialty Chemicals, μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει τη φινλανδική Raisio Chemicals, για να επεκταθεί στη βιομηχανία χαρτιού.

Κέρδη εμφανίζει και η Infineon Technologies, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία ημιαγωγών στην Ευρώπη, μετά την αναβάθμιση της εκτίμησης για τα κέρδη 2004 κατά 26% στα 29 σεντς ανά μετοχή από την Goldman Sachs.

Ο δείκτης FTSΕ ενισχύεται 0,4% στις 4.415 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 0,71% στις 3.854 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,96% στις 3.624 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v