Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές λόγω BASF, Vivendi

Η απόφαση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα αμερικανικά επιτόκια, μολονότι ήταν ευρύτατα αναμενόμενη, προκάλεσε ανακούφισης στις διεθνείς αγορές και τα χρηματιστήρια της Ευρώπης εμφανίζουν ανοδικές τάσεις.

Η απόφαση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει σταθερά τα αμερικανικά επιτόκια, μολονότι ήταν ευρύτατα αναμενόμενη, προκάλεσε ανακούφισης στις διεθνείς αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις αλλεπάλληλες βυθίσεις που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη, κινούνται το πρωί σε υψηλότερα επίπεδα, με τη βοήθεια ευοίωνων επιχειρηματικών ειδήσεων από BASF και Vivendi.

Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,62% στις 3.854 μονάδες, ενώ ο CAC στο Παρίσι κατά 0,36% στις 3.600 μονάδες. Μικτές τάσεις επικρατούν στο Λονδίνο, λόγω νευρικότητας εν αναμονή της κατάθεσης του προϋπολογισμού της Μεγάλης Βρετανίας το απόγευμα και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,23% στις 4.418 μονάδες.

Η BASF κερδίζει 2,5% μετά την πρόβλεψη για ήπια ανάπτυξη φέτος, ενώ η Vivendi Universal ενισχύεται 1,3% μετά την ανακοίνωση περιορισμού των ζημιών της. Κέρδη εμπνέει στον κλάδο ΜΜΕ η JCDecaux, τρίτη σε μέγεθος εταιρία διαφημιστικών με αφίσες, που ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις επιταχύνθηκαν το 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v