Μειώθηκαν οι ζημιές της Vivendi στο δ’ τρίμηνο

Περιορίστηκαν οι ζημιές της Vivendi Universal στο δ’ τρίμηνο 2003 και ο CEO Jean-Rene Fourtou δήλωσε ότι για το 2004 περιμένει ότι η εταιρία ”θα προσφέρει δυνατή ανάπτυξη κερδών, ότι το χρέος της θα πέσει κάτω από τα 5 δισεκ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και ότι θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα στους μετόχους το 2005.”

Μειώθηκαν οι ζημιές της Vivendi στο δ’ τρίμηνο
Περιορίστηκαν οι ζημιές της Vivendi Universal στο δ’ τρίμηνο καθώς μειώθηκε το κόστος και αυξήθηκαν τα έσοδα από την μονάδα κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης δισκογραφικής επιχείρησης στον κόσμο και δεύτερος σε μέγεθος φορέας κινητής στη Γαλλία.

Οι καθαρές ζημιές μειώθηκαν στα 642 εκατ. ευρώ στο εν λόγω τρίμηνο έναντι 9,76 δισεκ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Η εταιρία προβλεπόταν να ανακοινώσει απώλειες 402 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Jean-Rene Fourtou, τον τελευταίο 1,5 χρόνο εκποιεί περιουσιακά στοιχεία, όπως την αμερικανική μονάδα ΜΜΕ στην General Electric και έχει μειώσει το χρέος της επιχείρησης κατά 28 δισεκ. δολάρια, προκειμένου να αναθερμάνει την κερδοφορία.

Τα αποτελέσματα του τριμήνου βοήθησε και η αύξηση εσόδων στην γαλλική μονάδα ασύρματης επικοινωνίας SFR, που αύξησε το μερίδιό της στην αγορά.

Ο J. Fourtou δήλωσε ότι για το 2004 περιμένει ότι η Vivendi Universal ”θα προσφέρει δυνατή ανάπτυξη κερδών, ότι το χρέος της θα πέσει κάτω από τα 5 δισεκ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και ότι θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα στους μετόχους το 2005.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v