Τα blue chips έφεραν την άνοδο στη Wall

Μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων -για τον Nasdaq- και αυξομειώσεις των κερδών για την ευρύτερη αγορά, η Wall Street προς το τέλος της συνεδρίασης κατέγραψε ισχυρή άνοδο, αφήνοντας στην ”άκρη” την ”υπομονετική” στάση της Fed για τα επιτόκια. Ανοδικό ήταν το κλίμα στην Ευρώπη.

Μετά από αρκετές εναλλαγές προσήμων -για τον Nasdaq- και αυξομειώσεις των κερδών για την ευρύτερη αγορά, η Wall Street προς το τέλος της συνεδρίασης κατέγραψε ισχυρή άνοδο, αφήνοντας στην ”άκρη” την ”υπομονετική” στάση της Fed για τα επιτόκια.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που συνόδευε την απόφαση, η Fed αναφέρει ότι η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά υπάρχουν εκ νέου ανησυχίες για την αγορά εργασίας.

Παράλληλα, διατήρησε την ορολογία της όσον αφορά στις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό, δηλώνοντας ότι οι κίνδυνοι τόσο για τον πληθωρισμό όσο και τον αποπληθωρισμό, είναι ισοδύναμοι.

Δήλωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να εξαντλεί όλα τα περιθώρια προτού αυξήσει το κόστος δανεισμού.

Νωρίτερα, τριγμούς προκάλεσαν στην αγορά τηλεγραφήμετα ειδησεογραφικων πρακτορείων που ανέφεραν ότι μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται ”Υπηρέτες του Αλλάχ του Ισχυρού και του Συνετού” απηύθυνε σήμερα μεσω της εφημερίδας Le Parisien, προειδοποίση η οποία περιέχει απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο στο γαλλικό έδαφος όσο και κατα των γαλλικών συμφερόντων στο εξωτερικό.

Η Lehman Brothers άνοιξε ”το χορό” των εταιρικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνοντας πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τον υπερδιπλασιασμό των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, υπερβαίνοντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Για άλλη μια ημέρα ανακοινώθηκαν συμφωνίες, με αυτή της εξαγοράς της Community First (+15%) από την BancWest να δεσπόζει. Να σημειωθεί ότι η BancWest είναι θυγατρική της γαλλικής BNP Paribas.

Η 3Μ κατέγραψε κέρδη 5%, ύστερα από την προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αλλά και του έτους.

Υψηλότερα κατά 10% κινήθηκε και η Metro Goldwyn Mayer, εν μέσω προσδοκιών για τη διανομή υψηλού μερίσματος.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,07 δολάρια, η 3Ε στα 25,77 δολάρια, ενώ ο ΟΤΕ έκλεισε με άνοδο 0,27% στα 7,34 δολάρια.

O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,81% στις 10184,67 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,20% στις 1943,08 μονάδες, ενώ ο S&P κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,56% στις 1110,70 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4428,9 μονάδες με άνοδο 0,36%, ο DAX σημείωσε κέρδη 0,30% στις 3822,37 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,40% στις 3588,04.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v