Εφαλτήριο για rebound η τεχνολογία στη Wall

Μετά από τέσσερις ημέρες συνεχόμενης πτωτικής πορείας, οι επενδυτές διαβλέπουν αγοραστικές ευκαιρίες σε μετοχές εταιριών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, οδηγώντας την αμερικανική αγορά σε μίνι ράλι. Με άνοδο έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μετά από τέσσερις ημέρες συνεχόμενης πτωτικής πορείας, οι επενδυτές διαβλέπουν αγοραστικές ευκαιρίες σε μετοχές εταιριών του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, οδηγώντας την αμερικανική αγορά σε μίνι ράλι.

Με άνοδο έκλεισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η αμερικανική αγορά υπέστη βαριές απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για αναζωπύρωση του κλίματος αβεβαιότητας και γεωπολιτικής αστάθειας, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη, που έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 200 σχεδόν ατόμων.

Εξάλλου, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπου παρατηρήθηκε συρρίκνωση του ελλείμματος δ΄ τριμήνου στα στα 127,5 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για διεύρυνση.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα προκαταρκτικά στοιχεία για το δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, που υποχώρησε απροσδόκητα στο 94,1 το Μάρτιο από το 94,4 του Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές περίμεναν οριακή άνοδο στο 95.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Oracle, ύστερα από την ανακοίνωση υψηλών αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, αλλά και αισιόδοξων εκτιμήσεων για το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο η μετοχή της υποχωρεί περί το 1%.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται και η Dell Computer σημειώνοντας άνοδο 3%, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από τις JP Morgan και Morgan Stanley.

Κέρδη περί το 1% καταγράφουν οι μετοχές των IBM, Intel, Cisco Systems και Microsoft.

Απώλειες περί το 2% καταγράφει η μετοχή της Altria, καθώς η Prudential Securities υποβάθμισε τη σύστασή της για την εταιρία σε neutral από overweight, εν μέσω ανησυχιών για την μονάδα της Altria, Philip Morris USA.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10204,74 μονάδες με κέρδη 0,75%, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,58% στις 1974,54 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,86% στις 1116,31 μονάδες.

O FTSE 100 έκλεισε στις 4467,4 μονάδες με άνοδο 0,50%, κέρδη περί το 0,27% σημείωσε ο DAX στις 3915,38 μονάδες, ενώ κατά 0,42% ενισχύθηκε ο CAC 40 στις 3661,78 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v