WorldCom: Αισιοδοξία για έξοδο από πτώχευση

Η WorldCom, η δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική εταιρία υπεραστικών κλήσεων, αισιοδοξεί ότι μετά από ζημιές ρεκόρ 73,7 δισ. δολαρίων, θα εξέλθει τον Απρίλιο από το καθεστώς πτώχευσης που είχε οδηγηθεί το 2002.

WorldCom: Αισιοδοξία για έξοδο από πτώχευση
Η Wall Street γυρίζει σελίδα από την εποχή των σκανδάλων, αφού η MCI – WorlCom κατέθεσε την επεναξέταση των εταιρικών αποτελεσμάτων της περιόδου 2000 - 2002, ενισχύοντας την αισιοδοξία ότι ο αμερικανικός κολοσσός τηλεπικοινωνιών, θα καταφέρει να εξέλθει σύντομα από το καθεστώς πτώχευσης που είχε οδηγηθεί το 2002.

Η WordCom, η δεύτερη σε μέγεθος αμερικανική εταιρία υπεραστικών κλήσεων, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδά της έφθασαν στα 74,4 δισ. δολάρια για την τριετία επανεξέτασης των αποτελεσμάτων της, γεγονός που ενίσχυσε τις εκτιμήσεις ότι ανοίγεται η διαδικασία εξόδου από το καθεστώς πτώχευσης που οδηγήθηκε το 2002, μετά το σκάνδαλό λογιστικών παρατυπιών συνολικής αξίας 11 δισ. δολαρίων.

Οι συνολικές ζημίες της εταιρίας για την περίοδο 2000 - 2002 έφθασαν στο επίπεδο ρεκόρ των 73,7 δισ. δολαρίων.

Οι ζημίες της WoldCom έφθασαν στα 48,9 δισ. δολάρια το 2002, στα 15,6 δισ. δολάρια το 2001 και στα 9,2 δισ. δολάρια το 2000.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα παγιωμένα έσοδά της έφθασαν στα 32,2 δισ. δολάρια το 2002, τα 37,7 δισ. δολάρια το 2001 και τα 39,3 δισ. δολάρια το 2000.

Η επανεξέταση των εταιρικών αποτελεσμάτων συμπεριλαμβάνει τα κέρδη, τα έσοδα, τις διαγραφές ενεργητικού και τις υπόλοιπες οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρίας.

Η WorldCom υπογράμμισε, επίσης, ότι ήδη έχει ξεκινήσει την εξέταση των εταιρικών αποτελεσμάτων του 2003, αισιοδοξώντας να ”αποφύγει την προστασία του δικαστηρίου”, δηλαδή το καθεστώς πτώχευσης, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Η εταιρία διευκρίνισε ότι η επανεξέταση των αποτελεσμάτων δεν επηρεάζει την τρέχουσα ρευστότητά της.

Η ανακοίνωση των WoldCom ικανοποίησε τους αναλυτές και τους επενδυτές, γιατί η εταιρία μαζί με την Enron, πυροδότησαν την εποχή των σκανδάλων στη Wall Street, που οδήγησε στη μεταρρύθμιση των λειτουργιών της SEC και του NYSE, με στόχο την εξυγίανση των εταιριών και την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v