Νευρικότητα και οριακές μεταβολές για τη Wall

Τα στοιχεία για τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, αλλά και οι θετικές ανακοινώσεις από την Procter & Gamble, αδυνατούν να προσδώσουν στήριξη στην αμερικανική αγορά που κινείται με οριακές μεταβολές. Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη, πλην Παρισιού.

Τα στοιχεία για τη διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος, αλλά και οι θετικές ανακοινώσεις από την Procter & Gamble, αδυνατούν να προσδώσουν στήριξη στην αμερικανική αγορά που κινείται με οριακές μεταβολές.

Αρνητικό το κλίμα στην Ευρώπη, πλην Παρισιού.

Η Procter & Gamble βοηθά σημαντικά στη διαμόρφωση του θετικού κλίματος, αφού αναμένει άνοδο κερδών στα υψηλότερα επίπεδα των προβλέψεων των αναλυτών.

Επιφυλακτικά αντιμετωπίζουν οι επενδυτές τη Motorola και την AT&T Wireless.

Η εκτίναξη του εμπορικού ελλείμματος στο επίπεδο ρεκόρ των 43,1 δισ. δολαρίων για τον Ιανουάριο περιόρισε την αρχική αισιοδοξία των αναλυτών και των επενδυτών για ισχυρή άνοδο της Wall Street.

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου για την πορεία των αποθεμάτων, εκτιμώντας ότι θα καταγράψουν άνοδο 0,4% τον Ιανουάριο, σε σχέση με τα αναθεωρημένα στοιχεία για άνοδο 0,5% το Δεκέμβριο.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες καταγράφουν σημαντικές απώλειες εξαιτίας της απογοήτευσης των επενδυτών από τις ανακοινώσεις εταιριών, όπως της Deutsche Bank, της Publicis Groupe, της VNU και της Julius Baer, που ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι οι ευρωπαϊκές εταιρίες εξαντλούν τα περιθώρια διεύρυνσης των κερδών τους, και τη μείωση των προηγούμενων προβλέψεων του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου DIW για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο.

Το ράλι της Credit Agricole και τα ισχυρά κέρδη των εταιριών του πετρελαϊκού κλάδου, με άξονα την BP και τη Shell, δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, που συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.470,52 μονάδες με οριακά κέρδη 0,13%, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 1.997,14 μονάδες με οριακά κέρδη 0,10%, ενώ ο Standard & Poor’s 500 κυμαίνεται στις 1.140,96 μονάδες με οριακά κέρδη 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v