Οριακά κέρδη στη Wall Street

Οι εξαγορές της Telefonica και της JM Smucker στηρίζουν το θετικό άνοιγμα της Wall Street, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί εξαιτίας της απουσίας ανακοινώσεων μακροoικονομικών στοιχείων έως την Τετάρτη. Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Η εξαγορά των δραστηριοτήτων της BellSouth στη Λατινική Αμερική για 5,7 δισ. δολάρια από την ισπανική Telefonica και η εξαγορά της International Mutlifoods από την J.M. Smucker για 840 εκατ. δολάρια στηρίζουν το θετικό κλίμα στο ”άνοιγμα” της Wall Street.

Εξάλλου, η Berkshire Hathaway, του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, συνεχίζει να καταγράφει ικανοποιητικά κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, μετά την προηγούμενη ανακοίνωση υπερδιπλασιασμού των κερδών της το τέταρτο τρίμηνο.

Η Microsoft καταγράφει κέρδη, μετά την ανακοίνωση συμφωνίας με την AT&T.

Η Eastman Kodak, αντίθετα, καταγράφει απώλειες μετά τη μείωση των προηγούμενων προβλέψεων για τα κέρδη και τις πωλήσεις ψηφιακού εξοπλισμού.

Επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές έναντι της General Electric, εξαιτίας της εξαγοράς της ιαπωνικής Alte για 535 εκατ. δολάρια.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της JP Morgan Chase, η οποία κατέγραφε απώλειες από νωρίς το πρωί στην Ευρώπη, μετά από δημοσίευμα του Spiegel ότι βολιδοσκόπησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Άιχελ για τη στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου σε περίπτωση προσφοράς εξαγοράς της Deutsche Bank από τον αμερικανικό τραπεζικό κολοσσό.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής αγοράς εργασίας, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, συνεχίζουν να ”βαραίνουν” στη διαμόρφωση ισχυρού ανοδικού κλίματος στη Wall Street, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ανακοινώσεων σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων για το επόμενο διήμερο.

Οι αναλυτές και οι επεδνυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων την Τετάρτη, με άξονα το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, και το μπαράζ των στοιχείων που αναμένονται για την Πέμπτη, μεταξύ των οποίων για τον αριθμό των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας και των πωλήσεων λιανικής.

Οι δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών εκτινάχθηκαν κοντά στα υψηλότερα επίπεδα 20μηνου, με άξονα τις εταιρίες του τομέα λιανικής, μετά τη συμβουλή της Merrill Lynch στους επενδυτές να αυξήσουν την έκθεση των χαρτοφυλακίων τους στη μεγαλύτερη γερμανική εταιρία του τομέα KarstadtQuelle.

Η αναβάθμιση της Suez από την UBS ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις εταιρίας κοινής ωφέλειας, ενώ η αναβάθμιση του ενεργειακού τομέα από την Goldman Sachs τροφοδότησε τις ανοδικές τάσεις των εταιριών του τομέα.

Η British Airlines στηρίζει την άνοδο του τομέα των αεροπορικών εταιριών, ενώ ατίθετα πτώση καταγράφει η πέμπτη σε μέγεθος βρετανική τράπεζα Lloyds και η EADS, ο ευρωπαϊκός κολοσσός αεροναυπηγικών κατασκευών που ελέγχει την κατασκευή του Airbus.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.610,74 μονάδες με κέρδη 0,14%, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 2.053,21 μονάδες με κέρδη 0,27%, ενώ ο Standard & Poor’s 500 κυμαίνεται στις 1.157,18 μονάδες με κέρδη 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v