Ο Nasdaq δείχνει το δρόμο της ανόδου στη Wall

Με οδηγό τον Nasdaq, που καταγράφει ισχυρά κέρδη, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα, με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Με οδηγό τον Nasdaq, που καταγράφει ισχυρά κέρδη, η αμερικανική αγορά προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα, με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων για την παροχή επιδομάτων ανεργίας, υποχώρησε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας στις 345.000, ικανοποιώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες Ιανουαρίου, που υποχώρησαν κατά 0,5%, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 0,6%.

Εξάλλου, ο Μάικλ Άισνερ κατέχει πλέον μόνο τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Disney, ύστερα από τη σκληρή κριτική που δέχτηκε στη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας. Η μετοχή της Disney σημειώνει κέρδη 1%.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της Wal-Mart Stores το Φεβρουάριο ενισχύθηκαν κατά 6,2%, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών, εξαιτίας της ζήτησης για είδη ρουχισμού.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10596,00 μονάδες με άνοδο 0,03%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,82% στις 2050,09 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει κέρδη 0,29% στις 1154,40 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,75% στις 4559,1 μονάδες, ο DAX κατέγραψε κέρδη 1,52% στις 4133,78 μονάδες, ενώ ο CAC 40 έκλεισε στις 3776,94 μονάδες με άνοδο 0,49%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v