Ρευστοποιούν τα χθεσινά κέρδη στη Wall

Το ράλι του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων σε συνδυασμό με τις τάσεις ρευστοποίησης των χθεσινών κερδών, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, που έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία την Παρασκευή. Κράτησαν τα κέρδη οι ευρωαγορές.

Το ράλι του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων σε συνδυασμό με τις τάσεις ρευστοποίησης των χθεσινών κερδών, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, που έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία την Παρασκευή.

”Κράτησαν” τα κέρδη οι ευρωαγορές.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το ενδιαφέρον της αγοράς έχει πλέον επικεντρωθεί στα στοιχεία για την ανεργία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παραασκευή.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διατήρηση του ποσοστού της ανεργίας στο 5,6%, ενώ οι νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 125.000.

Μεταξύ των μεγαλύτερων ”χαμένων” από τις μέχρι στιγμής συναλλαγές στη Wall Street, είναι η Eastman Kodak, η Johnson & Johnson και η Procter & Gamble.

Αντίθετα, κέρδη περί το 2% καταγράφει η μετοχή της Texas Instruments, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Banc of America σε buy από neutral.

Υψηλότερα κατά 5% κινείται και η Micron Technology, καθώς η Schwab Soundview Capital Markets αναθεώρησε τη σύστασή της για τη μετοχή της εταιρίας σε buy από neutral.

Εντυπωσιακό ράλι 90% καταγράφει η μετοχή του διαδικτυακού portal, Mamma.com, ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των εσόδων κατά 127% σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Ακόμη, η Banc of America Securities αναθεώρησε θετικά τις συστάσεις και τις τιμές στόχους πλειάδας μετοχών του πετρελαϊκού κλάδου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10596,62 μονάδες με απώλειες 0,75%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,54% στις 2046,79 μονάδες, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,50% στις 1150,14 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,07% στις 4504,1 μονάδες, κέρδη 1,13% κατέγραψε ο DAX στις 4100,34 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,97% στις 3785,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v