Υψηλότερα Nasdaq - S&P, οριακά λόγω macro ο Dow

Τα μακροοικονομικά στοιχεία εξακολουθούν να ασκούν -περιορισμένες πλέον- πιέσεις στον Dow Jones, ενώ ο Nasdaq, επωφελείται για άλλη μια ημέρα από το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία εξακολουθούν να ασκούν -περιορισμένες πλέον- πιέσεις στον Dow Jones, ενώ ο Nasdaq, επωφελείται για άλλη μια ημέρα από το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών, τα επιδόματα ανεργίας και τις πωλήσεις νέων κατοικιών, αρχικά πίεσαν την αμερικανική αγορά, με το Nasdaq εν τέλει να ”παρασύρει” σε ανοδικό πρόσημο και τους Dow Jones και S&P.

Ειδικότερα, απρόσμενη πτώση 1,8% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,5%. Επιπλέον, κατά 6.000 αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας, διαμορφούμενος στα 350.000.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τς πωλήσεις νέων κατοικιών Ιανουαρίου, που υποχώρησαν 1,7% στις 1,11 εκατ. κατοικίες τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο Μάιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζει την πτωτική πορεία η μετοχή τόσο της Boeing όσο και της United Technologies, ύστερα από την ακύρωση του σχεδίου κατασκευής ελικοπτέρου για το αμερικανικό Πεντάγωνο, αξίας 39 δισ. δολαρίων, που είχαν αναλάβει οι δύο εταιρίες.

Κατά 4% υποχωρεί και η μετοχή της Starbucks, καθώς η εταιρία εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για το ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της.

Απώλειες περί το 1% καταγράφει και η AT&T, ύστερα από τα δυσμενή για αυτή σχόλια αναλυτή της Deutsche Bank. Αντίθετα, κέρδη περί το 1,7% σημειώνει η JC Penney, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου που ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Κατά 6,2% ενισχύονται οι μετοχές της Toys R, καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της εταιρίας σε buy από neutral.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 10592,52 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,62% στις 2035,38 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,23% στις 1146,30 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4515,4 μονάδες με κέρδη 0,18%, ο DAX ενισχύθηκε 0,31% στις 4007,81 μονάδες. Ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 3714,49.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v