Προσπάθειες ανάκαμψης στη Wall (update)

Οι υψηλές πιέσεις που έλαβαν χώρα στον τεχνολογικό κυρίως κλάδο, θεωρούνται αγοραστικές ευκαιρίες από τους επενδυτές, συνεπικουρούμενων ειδήσεων για deals, όπως της εξαγορά της Monolithic από την Synopsys. Την αλλαγή προσήμου των δεικτών ενισχύουν και οι υποστηρικτικές δηλώσεις Γκρίνσπαν για την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Οι υψηλές πιέσεις που έλαβαν χώρα στον τεχνολογικό κυρίως κλάδο, θεωρούνται αγοραστικές ευκαιρίες από τους επενδυτές, συνεπικουρούμενων ειδήσεων για deals, όπως της εξαγορά της Monolithic από την Synopsys.

Την αλλαγή προσήμου των δεικτών ενισχύουν και οι υποστηρικτικές δηλώσεις Γκρίνσπαν για την επιτοκιακή πολιτική της Fed.

Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές.

Ειδικότερα, μετά την υποχώρηση του δείκτη Nasdaq χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 2.000 μονάδων, οι επενδυτές επιλέγουν να τοποθετηθούν σε μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, οι τιμές των οποίων έχουν μειωθεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μετοχή της εταιρίας Monolithic System Technology, κατασκευής ”μνήμης” για αποθήκευση δεδομένων, εκτινάχθηκε κατά 85%, μετά την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της από την Synopsys. Η μετοχή της τελευταίας υποχωρεί 15%.

Νωρίτερα, τις απώλειες της αμερικανικής αγοράς επέτεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο, που υποχώρησε στο 87,3 από το 96,8 του Φεβρουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 92.

Υψηλότερα κατά 1,1% κινείται η Intel, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες, ενώ κέρδη καταγράφει και η μετοχή της Johnson & Johnson.

Κατά 3,4% κερδίζει η μετοχή της Verizon Wireless, μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley, ενώ και η AT&T κινείται υψηλότερα 0,4%.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,25% στις 10583,55 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,07% στις 2006,16 μονάδες και ο S&P καταγράφει πτώση 0,06% στις 1140,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v