Κρατά τα κέρδη ο Dow, πιέσεις σε Nasdaq (update)

Η υποχώρηση μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Nextel Communications και η ADC Telecom, επιφέρουν πιέσεις στον Nasdaq, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται σε υψηλά 32 μηνών, λόγω του θετικού κλίματος που δημιουργούν οι εταιρικές ανακοινώσεις στη Wall Street. Θετική η συμβολή των επιδομάτων ανεργίας, υψηλά κέρδη στις ευρωαγορές.

Η υποχώρηση μετοχών του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Nextel Communications και η ADC Telecom, επιφέρουν πιέσεις στον Nasdaqm, ενώ ο Dow Jones βρίσκεται σε υψηλά 32 μηνών, λόγω του θετικού κλίματος που δημιουργούν οι εταιρικές ανακοινώσεις στη Wall Street.

O Dow Jones κυμαίνεται στις 10.724,66 μονάδες, με άνοδο 0,49%, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 2.065,64 μονάδες με απώλειες 0,52%, ενώ ο S&P’s 500 κυμαίνεται στις 1.154,28 μονάδες με κέρδη 0,21%.

Η Wal-Mart πραγματοποιεί μίνι ράλι, οδηγώντας την άνοδο του S&P’s 500, μετά την ανακοίνωση εκτίναξης των κερδών της κατά 8,5% τον Ιανουάριο.

Η Applied Materials, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής εξοπλισμού για την παραγωγή μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, καταγράφει ικανοποιητικά κέρδη μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις.

Η εταιρία τηλεπικοινωνιών AT&T, η χημική DuPont, ο κολοσσός ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών GE, η εταιρία οικιακού εξοπλισμού Home Depot, η τεχνολογική Honeywell και ο κολοσσός κατασκευής μικροεπεξεργαστών Intel καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%.

H Qwest Communications, η τέταρτη σε μέγεθος εταιρία τοπικής τηλεφωνίας, απογοήτευσε τους επενδυτές με καθαρές ζημιές 307 εκατ. δολαρίων.

Τα εταιρικά κέρδη ”τρέχουν” αυτή τη στιγμή με τους υψηλότερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας, αφού σύμφωνα με την Thomson Financial, από τους 500 κολοσσούς του Standrad & Poor’s οι 451 έχουν ανακοινώσει έως στιγμή άνοδο κερδών που φθάνει κατά μέσο όρο το 28,1%!

Τα δύο τρίτα των εταιριών παρουσίασαν κέρδη υψηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις, γεγονός που οδήγησε τους αναλυτές να διορθώσουν ανοδικά τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του πρώτου τριμήνου στο 14,4%, από το 13,4% των προηγούμενων προβλέψεων, σύμφωνα με την Thomson Financial.

O S&P’s 500 εκτινάχθηκε κατά 3,9% από τις αρχές του έτους, ο Dow Jones έχει καταγράψει κέρδη 2,6% και ο Nasdaq 3,8%.

Με υψηλά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Στο Σίτι του Λονδίνου ο Ftse έκλεισε στις 4.515,6 μονάδες με κέρδη 1,64%, στο Παρίσι ο Cac στις 3.759,32 μονάδες με κέρδη 1,36%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε στις 4.141,53 μονάδες με κέρδη 1,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v