”Χωνεύει” τα χθεσινά κέρδη η Wall

Τάσεις συσσώρευσης καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, η οποία προσπαθεί να αφομοιώσει τα ελαφρώς απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες κατοικίες, μετά και τα χθεσινά υψηλά κέρδη που δημιούργησαν τα νέα deals. Οριακές είναι οι μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τάσεις συσσώρευσης καταγράφονται στην αμερικανική αγορά, η οποία προσπαθεί να αφομοιώσει τα ελαφρώς απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες κατοικίες, μετά και τα χθεσινά υψηλά κέρδη που δημιούργησαν τα νέα deals.

Οριακές είναι οι μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, τα χθεσινά κέρδη στη Wall Street οδηγήθηκαν από την εξαγορά της AT&T από την Cingular, έναντι του ποσού των 41 δισ. δολαρίων, καθώς και σειρά άλλων συνεργασιών που ανακοινώθηκαν.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις νέες κατοικίες, οι οποίες υποχώρησαν κατά 7,9% τον Ιανουάριο, στις 1,903 εκατ. κατοικίες, έναντι των εκτιμήσεων για πτώση στα 2 εκατ., έναντι του προηγούμενου αριθμού των 2,067 εκατ., το Δεκέμβριο.

Επιπλέον, το δολάριο υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, το οποίο άγγιξε και τα 1,2927 δολάρια, για να υποχωρήσει τώρα κοντά στα 1,2860 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Υψηλές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της El Paso, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για περικοπή των αποθεμάτων φυσικού αερίου κατά το ένα τρίτο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10708,22 μονάδες με απώλειες 0,06%, ενώ ο S&P υποχωρεί 0,02% στις 1156,76 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,18% στις 2084,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v