Ωθηση από τα deals σε Wall Street

Θετική ώθηση δίνουν στους βασικούς δείκτες της Wall Street οι εξελίξεις στα deals των Cingular- AT&T, Disney- Comscast και North Fork Bancorp.- GreenPoint, ενώ θετική είναι η επίδραση και των στοιχείων από τη βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις. Ανοδικά συνεχίζουν και οι ευρωαγορές.

Οι ολοκληρωθείσες, οι εκκρεμείς και οι επικείμενες επιχειρηματικές συμφωνίες δίνουν τον ανοδικό τόνο στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, που προέρχεται από τριήμερο αργίας, καθώς χθες παρέμεινε κλειστή λόγω της ημέρας του Προέδρου.

Ως σημαντικότερο εκτιμάται από τους αναλυτές η συμφωνία της Cingular Wireless να εξαγοράσει την AT&T, έναντι 41 δισ. δολ. Η Cingular πλειοδότησε έναντι της βρετανικής Vodafone που σταμάτησε τα ”χτυπήματα” στα 38 δισ. δολ.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένονται οι εξελίξεις και στο θέμα της Disney, όπου το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας απέρριψε την πρόταση εξαγοράς της Comcast και παρείχε πλήρη στήριξη στον πρόεδρο M. Eisner. Από όσα έγιναν γνωστά το ύψος της προσφοράς φτάνει τελικά τα 48 δισ. δολ., έναντι των 51 δις. δολ. που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Στον τραπεζικό κλάδο, η North Fork Bancorp.συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της GreenPoint Financial Corporation έναντι 6,3 δισ. δολ.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, οι επενδυτές συνήθως αρέσκονται στις συγχωνεύσεις, εκτιμώντας ότι θα προκαλέσουν αύξηση κερδών, συμπαρασύροντας και τις τιμές των μετοχών.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, θετικά ήταν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου και την παραγωγικότητα του ίδιου μήνα. Για την πρώτη σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού από το 0,1% σε 0,8% ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα είναι μικρότερη και θα διαμορφωθεί στο 0,7%.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία από την παραγωγικότητα, το ποσοστό της οποίας διαμορφώθηκε στο 76,2% από 75,8% τον Δεκέμβριο.

Στο +0,64% και τις 10.696 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στο 0,95% και τις 2.071 μονάδες. Στο +0,66% και τις 1.153 μονάδες ο S&P 500.

Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές, αντλώντας ώθηση από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, ο οποίος κινείται ανοδικά λόγω του αποτυχίας της Vodafone να αποκτήσει την AT&T.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v