Νευρικότητα λόγω Γκρίνσπαν - Comcast στη Wall

Με νευρικότητα ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφορμοιώσουν την ξαφνική προσφορά εξαγοράς της Comcast για την Disney, ύψους 66 δισ. δολαρίων, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν. Απώλειες στην Ευρώπη, πλην Παρισιού.

Με νευρικότητα ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αφορμοιώσουν την ξαφνική προσφορά εξαγοράς της Comcast για την Disney, ύψους 66 δισ. δολαρίων, εν αναμονή της ομιλίας Γκρίνσπαν.

Απώλειες στην Ευρώπη, πλην Παρισιού.

Ειδικότερα, η Comcast προσέφερε 0,78 μετοχές της για κάθε μετοχή της Disney. Αυτό αποτιμά την εταιρία στα 66 δισ. δολ., συμπεριλαμβανομένων και 11,9 δισ. δολ. καθαρών χρεών της Disney.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Comcast, η προσφορά παρέχει premium 5 δισ. δολ. στους μετόχους της Disney, με βάση τις τιμές κλεισίματος της Πέμπτης. Το deal εάν ολοκληρωθεί, θα αφήσει τους μετόχους της Disney με περίπου το 42% του νέου σχήματος.

Εκτός της εν λόγω πρότασης εξαγοράς, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την ομιλία του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όπου αναμένεται να σχολιάσει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αλλά και τις εκτιμήσεις για το αμερικανικό έλλειμμα.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,30% στις 10581,63 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,06% στις 2074,05 μονάδες, ενώ ο S&P σημειώνει απώλειες 0,18% στις 1143,45 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v