Coca-Cola: Ελαφρά πτώση στα κέρδη δ’ τριμήνου

Η Coca-Cola ανακοίνωσε ελαφρά πτώση στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου 2003, καθώς μειώθηκαν οι πωλήσεις αναψυκτικών και άλλων ποτών στις βασικές αγορές της. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 927 εκατ. δολάρια από 930 εκατ. δολ. στην αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Coca-Cola: Ελαφρά πτώση στα κέρδη δ’ τριμήνου
Ελαφρά μείωση στα καθαρά κέρδη δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Coca-Cola, καθώς περιορίστηκε η ανάπτυξη στις πωλήσεις αναψυκτικών και άλλων πόσιμων προϊόντων στις βασικές αγορές της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου που εδρεύει στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, τα καθαρά κέρδη στο δ’ τρίμηνο 2003 διαμορφώθηκαν στα 927 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή, μετά την χρέωση 8 σεντς για έξοδα αναδιοργάνωσης.

Στην αντίστοιχη περίοδο του 2002, τα κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας αναψυκτικών στον κόσμο είχαν διαμορφωθεί στα 930 εκατ. δολάρια ή 38 σεντς ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,18 δισεκ. δολάρια σε σύγκριση με 4,8 δισεκ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ντάγκλας Νταφτ, απέδωσε την μείωση των κερδών στις περικοπές των δαπανών. Η εταιρία προχώρησε πέρσι σε περικοπές 2.800 θέσεων εργασίας και χρησιμοποίησε τις οικονομίες για την αύξηση της διαφήμισης και την εισαγωγή νέων προϊόντων.

Οι αναλυτές περίμεναν, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial, ότι τα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 45 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v