Αποκόμιση κερδών παρά τα deals στη Wall Street

Οι πληροφορίες για το deal της Juniper με τη NetScreen, αλλά και για αυτό της Vodafone με την AT&T, δεν στάθηκε δυνατό να αποτρέψουν τις περιορισμένες ρευστοποιήσεις κερδών κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, τόσο στους τεχνολογικούς τίτλους που πραγματοποίησαν μινι ράλι την Παρασκευή, όσο και στον Dow Jones.

Με πτώση ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι φήμες για επικείμενα deals δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τους επενδυτές από το να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών της Παρασκευής.

Όπως ανακοινώθηκε, η Juniper Networks θα εξαγοράσει την NetScreen Technologies, έναντι τιμήματος 4 δισ. δολ. σε μετοχές. Μένοντας στο κλίμα των επιχειρηματικών deals, αξλιζει να αναφερθεί η αύξηση του αριθμού των φημών περί επικείμενου ”χτυπήματος” εκ μέρους της Vodafone για την απόκτηση της AT&T.

”Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή συνεδρίαση”, εκτιμούσε μία περίπου ώρα πριν τη λήξη της ο επικεφαλής αναλυτής της Global Advisors. ”Είχαμε ησυχία και σημαντικές εισροές ρευστού από αμοιβαία κεφάλαια”, είπε ο ίδιος.

Σημαντική κρίνεται ακόμη η επίδραση του ανακοινωθέντος του G7. Σύμφωνα με αυτό οι μεγάλες μεταβολές στις ισοτιμίες δεν είναι κάτι το επιθυμητό. Αν και κάτι τέτοιο δεν φάνηκε τη Δευτέρα, αφού το ευρώ ”σκαρφάλωσε” στα 1,27 δολ., αναλυτές εκτιμούν ότι παρόμοιες φραστικές παρεμβάσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν κερδοσκοπικά κεφάλαια προς τις αγορές μετοχών.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ως θετικά εκτιμώνται τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματα των επιχειρήσεων Δεκεμβρίου. Η άνοδος που καταγράφηκε ήταν της τάξης του 0,6%, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο +0,3% και τον προηγούμενο μήνα είχε βρεθεί στο 0,5%.

Στο -0,13% και τις 10.579 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,17% εμφάνισε ο Nasdaq, στο επίπεδο των 2.060 μονάδων. Στο -0,26% και τις 1.139 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε κατά 0,89%, έως τα 7,77 δολ. της Εθνικής κινήθηκε ανοδικά κατά 1,91%, έως τα 5,87 δολ. Ο τίτλος της 3E κέρδισε 1,1% και διαμορφώθηκε στα 22,95 δολ.,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v