Εταιρίες λιανικής και techs ωθούν τη Wall Street

Στα θετικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικής αλλά και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που, ύστερα από τη χθεσινή υψηλή πτώση, παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον, επικεντρώνουν την προσοχή τους οι επενδυτές στη Wall Street. Ανοδικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Στα θετικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικής αλλά και στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου που, ύστερα από τη χθεσινή υψηλή πτώση, παρουσιάζουν αγοραστικό ενδιαφέρον, επικεντρώνουν την προσοχή τους οι επενδυτές στη Wall Street.

Ανοδικό είναι το κλίμα στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι εταιρίες λιανικής ανακοίνωσαν τα στοιχεία για τις πωλήσεις του Ιανουαρίου, με την Wal-Mart Stores να κινείται υψηλότερα ύστερα από την ανακοίνωση αύξησης των πωλήσεων κατά 5,7%, σύμφωνα με το εύρος των εκτιμήσεων (3%-5%).

Η Costco Wholesale καταγράφει ανοδική πορεία καθώς ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων της τάξης του 13% τον Ιανουάριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ανοδικά κινείται και η Cisco Systems, ύστερα από τις χθεσινές υψηλές απώλειες που ακολούθησαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρίας.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 17.000, διαμορφούμενες στις 356.000 έναντι εκτιμήσεων για 340.000.

Εξάλλου, η παραγωγικότητα εκτινάχθηκε κατά 2,7% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο της τάξης του 3%.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,10% στις 10480,96 μονάδες, ο S&P καταγράφει κέρδη 0,17% στις 1128,41 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύεται 0,81% στις 2030,47 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v