Νευρικό το κλίμα, οριακές οι μεταβολές στη Wall

Μετά από πολλές εναλλαγές προσήμων, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με οριακές μεταβολές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι να τοποθετηθούν ύστερα από τις νέες ”τρομο”-ανησυχίες και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Cisco Systems. Απώλειες στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Μετά από πολλές εναλλαγές προσήμων, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street έκλεισαν με οριακές μεταβολές, με τους επενδυτές να εμφανίζονται απρόθυμοι να τοποθετηθούν ύστερα από τις νέες ”τρομο”-ανησυχίες και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Cisco Systems.

Ειδικότερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα δ΄ τριμήνου της Cisco Systems, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 17 σεντς, έναντι 15 σεντς πέρυσι.

Στη διαμόρφωση νευρικού κλίματος συνετέλεσε και η ανακάλυψη θανατηφόρου τοξικής ουσίας σε κτήριο της Γερουσίας, που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι μετοχές των Intel, Oracle, Alcoa και Eastman Kodak, με τις δύο τελευταίες ωστόσο να υπολείπονται των τεχνολογικών τίτλων.

Κέρδη της τάξης του 3% κατέγραψε η Tyco International, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα δ΄ τριμήνου που υπερέβησαν τα αντίστοιχα του προηγουμένου έτους και ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Αντίθετα, με απώλειες έκλεισε η Caterpillar, ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου μηχανολογικού εξοπλισμού σε market weight από equal weight, από την Bear Sterns.

Πτώση κατέγραψαν και οι General Motors και Ford, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων πωλήσεων στη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Η Εθνική σημείωσε απώλειες 1,26% στα 5,50 δολάρια, ο ΟΤΕ υποχώρησε 2,14% στα 7,78 δολάρια, ενώ η 3Ε έκλεισε στα 22,62 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10505,18 μονάδες με άνοδο 0,06%, ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,15% στις 2066,21 μονάδες, και ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 1136,03 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4390,6 μονάδες με κέρδη 0,21%, ενώ ο DAX υποχώρησε στις 4057,51 μονάδες με απώλειες 0,35%. Ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3638,21 μονάδες με απώλειες 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v