Διάθεση για ρευστοποιήσεις στην αμερικανική αγορά

Ελλείψει ”φρέσκων” μακροοικονομικών ειδήσεων, η αμερικανική αγορά αναμένεται να πάρει τη ”σκυτάλη” από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για να συνεχίσει την πτωτική πορεία που επικρατεί από το πρωί στις διεθνείς αγορές.

Για αρνητική έναρξη της συνεδρίασης στην αμερικανική αγορά κάνουν λόγο τα futures, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να παραμένουν σε πτωτικό έδαφος.

Χαρακτηριστικό είναι πως ελλείψει μακροοικονομικών ειδήσεων σήμερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για την ανεργία την Παρασκευή, καθώς και στις πωλήσεις αυτοκινήτων του Ιανουαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι πολύ πιθανό η αμερικανική αγορά να ακολουθήσει διορθωτικές τάσεις στη διάρκεια του Φεβρουαρίου, καθώς έχει ήδη αποτιμήσει πλήρως τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα και επικρατεί πλέον μια διάθεση για ρευστοποιήσεις.

Από την πλευρά τους οι ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε αρνητική τροχιά, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών να δίνουν το στίγμα της καθόδου, ύστερα από τα υψηλότερα κέρδη του ευρώ έναντι του δολαρίου στη διάρκεια της εβδομάδας, που ενέτεινε τις ανησυχίες των εταιριών με διεθνείς δραστηριότητες.

Χαρακτηριστικό είναι πως και οι Akzo Nobel NV και Ciba Specialty Chemicals, που ανακοίνωσαν σήμερα τα αποτελέσματά τους, απέδωσαν την αρνητική τους πορεία στην υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,27% στις 4.370,4 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,70% στις 4.043,04 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,58% στις 3.643,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v