Πιέζουν τη Wall τα στοιχεία για το ΑΕΠ δ΄ τριμήνου

Απώλειες εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων για τους ρυθμούς του αμερικανικού ΑΕΠ δ΄ τριμήνου. Θετικό παραμένει το γενικότερο κλίμα, εκτιμούν αναλυτές. Υποχωρεί ο DAX, μικρές μεταβολές σε Λονδίνο και Παρίσι.

Αρνητικά επιδρά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η αναθεώρηση των στοιχείων για το αμερικανικό ΑΕΠ, η οποία ”περιέκοψε” το ρυθμό αύξησης της αμερικανικής οικονομίας στο 4%, από 8,2%, έναντι εκτιμήσεων για υποχώρηση μέχρι το 5%.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα είναι αμφίρροπη, καθώς το γενικότερο κλίμα είναι ανοδικό, λόγω κυρίως θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και των τάσεων αντίδρασης που αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στους τεχνολογικούς τίτλους.

Σε ό,τι αφορά άλλα μακροοικονομικά νέα, στις 16.45 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα αναθεωρημένα στοιχεία από το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν Ιανουαρίου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει αναθεώρηση στο 103 από το 103,2 των αρχικών ανακοινώσεων.

Στις 17.00 ώρα Ελλάδας θα ανακοινωθούν εξάλλου τα στοιχεία από το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας Chicago PMI, επίσης για τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτός θα διαμορφωθεί στα 62,1, έναντι προηγούμενης απόδοσης στο 59,2.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μετοχή της Adobe, ενώ αυτή της Walt Disney κινείται πτωτικά, μετά την ανακοίνωση της Pixar ότι σταματά τη συνεργασία με την εταιρία.

Στο και τις μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ υποχώρηση κατά εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, στο επίπεδο των μονάδων., Στο και τις μονάδες ο S&P 500.

Μικτές τάσεις εμφανίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, όπου ο γερμανικός DAX κινείται πτωτικά, ενώ οριακή άνοδος σημειώνεται σε Λονδίνου και Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v