Τοποθετήσεις σε Dow- ρευστοποιήσεις σε Nasdaq

Αντίθετα ήταν τα πρόσημα των βασικών δεικτών της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε blue chips εξάλειψαν τις ανησυχίες των επενδυτών από τα σχόλια της FED στον Dow, ενώ εταιρικά νέα πίεσαν χαμηλότερα το Nasdaq.

Διαφορετικές πορείες ακολούθησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, την Πέμπτη, καθώς στο Dow αντιστράφηκε η πτωτική τάση του ανοίγματος που υπαγορεύτηκε από τα σχόλια της FED την Τετάρτη, ενώ στο Nasdaq, εταιρικά νέα δικαιολόγησαν της αποκόμιση κερδών.

Αναλυτικότερα, οι πρώτες απόψεις που έκριναν τις αρχικές αντιδράσεις στα σχόλια της FED, ”υπερβολικές” έκαναν την εμφάνισή τους, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τίτλους του δείκτη. Το ενδιαφέρον των αγοραστών συγκέντρωσαν μετοχές των McDonalds, Boeing, Procter & Gamble, Walt Disney και Exxon.

Στο Nasdaq αντίθετα οι προβλέψεις της Veritas για το τρέχον τρίμηνο, που ανακοινώθηκαν στο κατώτατο σημείο των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρέσυραν τη μετοχή της εταιρίας κατά περίπου12% χαμηλότερα, ενώ ”ευθύνονται” και για την υποχώρηση σε μετοχές κλειδιά του κλάδου όπως η Cisco (--4%).

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, οριακή υποχώρηση εμφάνισαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας και αφού μειώθηκαν κατά 1.000, διαμορφώθηκαν στις 342.000, παραμένοντας σε χαμηλά επίπεδα. Εξάλλου, το κόστος εργασίας, στο τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,7%, ενώ συνολικά για το 2003 η άνοδος ήταν στο 3,8%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη της τάξης των 68 σεντς ανά μετοχή ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Exxon Mobil, έναντι κερδών 56 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 58 σεντς ανά μετοχή.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της Honeywell, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 47 σεντς ανά μετοχή. Πέρσι η εταιρία είχε εμφανίσει ζημίες της τάξης του 1,78 δολ.

Θετικά αποτελέσματα για το τρίμηνο ανακοίνωσε και η Boeing, κατορθώνοντας να υπερβεί τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στο και τις μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του εμφάνισε ο Nasdaq ο οποίος διαμορφώθηκε στις μονάδες. στο και τις μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, υποχώρηση κατά 0,67% εμφάνισε ο τίτλος τoυ ΟΤΕ, έως τα 7,41 δολ., αυτός της Εθνικής κατά 4,50%, έως τα 5,30 δολ. Κέρδη 0,22% παρουσίασε το δικαίωμα της Coca Cola 3E, έως 22,65 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v