Verizon: Οι ζημιές ”φρένο” στα σχέδια της Vodafone

Η Verizon ανακοίνωσε ζημιές ύψους 1,46 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας του κόστους των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Η θεαματική άνοδος των ζημιών της Verizon Wireless ”φρενάρει” τα σχέδια της Vodafone σε ΗΠΑ.

Verizon: Οι ζημιές ”φρένο” στα σχέδια της Vodafone
Η Verizon,η μεγαλύτερη εταιρία αστικών συνδυαλέξεων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο, που απομακρύνουν την προοπτική εξαγοράς του ποσοστού της Vodafone στην ελεγχόμενη Verizon Wireless.

Οι ζημιές της Verizon μετατρέπονται σε μπούμερανγκ εναντίον της Vodafone, που δεν μπορεί να αποδεσμευτεί με ευκολία από τη Verizon Wireless για να εξαγοράσει την εταιρία κινητής τηλεφωνίας της ΑΤ&Τ.

H Verizon Communications ανακοίνωσε ζημιές 1,46 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, εξαιτίας της αύξησης του λειτουργικού κόστους από το πρόγραμμα πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Οι πωλήσεις της εταιρίας κατέγραψαν οριακή άνοδο για ένατο τρίμηνο.

Οι ζημιές της Verizon έφθασαν στα 53 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με καθαρά κέρδη 2,29 δισ. δολαρίων ή 83 σεντς ανά μετοχή για την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 0,7% στα 17,3 δισ. δολάρια, χάρη στην εκρηκτική άνοδο του τομέα κινητής τηλεφωνίας, οι πωλήσεις του οποίου εκτινάχθηκαν κατά 15%.

Ο Ivan Seidenberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ώθησε το τελευταίο τρίμηνο του έτους σε εθελοντική πρόωρη συνταξιοδότηση σημαντικό αριθμό εργαζομένων με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Οι αναλυτές εκτιμούν, όμως, ότι η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας δεν πρόκειται να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της.

Η μετοχή της Verizon υποχώρησε κατά 32 σεντς στα 36,76 δολάρια την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει άνοδο 4,8%.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών της αμερικανικής και βρετανικής αγοράς τηλεπικοινωνιών εστιάζεται σta θεαματικά αποτελέσματα της Verizon Wireless, της ελεγχόμενης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Η Verizon Wireless, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, κατέγραψε αύξηση πελατειακής βάσης κατά 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές το τέταρτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις της να εκτινάσσονται κατά 15% στα 5,98 δισ. δολάρια. Ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο της πελατειακής βάσης κατά 1,32 εκατομμύρια συνδρομητές.



Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της εταιρίας διευκολύνουν τους ελιγμούς της Vodafone για να αποσυρθεί από την εταιρία, πουλώντας τη συμμετοχή της στη μητρική Verizon.

Η Vodafone, που ελέγχει το 45% της Verizon Wireless και το το 35% των συνολικών πωλήσεων της Verizon, θα επιθυμούσε να αποχωρίσει άμεσα από τη Verizon, για να εξαπολύσει επιθετική προσφορά εξαγοράς της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας της AT&T.

Η Vodafone στοχεύει στον αποκλειστικό έλεγχο μιας αμερικανικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας για να εφαρμόσει με μεγαλύτερη ευκολία την ευρωπαϊκή τεχνολογία GSM στις ΗΠΑ και να ενισχύσει την παγκοσμιοποίηση της φίρμας της.

Οι ζημιές, όμως, που ανακοίνωσε η Verizon, καθιστούν σαφές ότι δεν της επιτρέπουν να εξαγοράσει το ποσοστό της Vodafone στη Verizon Wireless.

Ιδιαίτερα, μάλιστα κάτω από την προοπτική να αντιμετωπίσει άμεσα τον ανταγωνισμό της Vodafone στην αμερικανική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v