Πιέσεις στη Wall Street μετά τη FED

Πιέσεις ακούνται στη Wall Street μετά την ανακοίνωση της FED ότι δεν μεταβάλει το υψος των επιτοκίων. Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι βασικοί δείκτες, διακόπτοντας την ανοδική αντίδραση που προκλήθηκε από την υποχώρηση της Δευτέρας. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Πιέσεις ασκούνται στους βασικούς δίεκτες της Wall Street, μ τά την απόφαση της νομισματικής επιτροπής της FED να μην προχωρήσει σε μεταβολη του ύψους των επιτοκίων.

Η εξέλιξη θεωρούνταν αναμενόμενη από τους αναλυτές.

Όπως ανακοινωσε η FED, αν και ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού απομακρύνθηκε. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε ακόμη ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα, προσφέροντας ”φτηνό χρήμα” στις αμερικανικές επιχειρήσεις, προκειμένου να αυξήσουν τις επενδύσεις τους.

Εξάλλου σε άλλα μακροοικονομικά νέα, μηδενική μεταβολή εμφάνισαν το Δεκέμβριο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών έναντι ρυθμού –2,3% που εμφάνισαν το Νοέμβριο.

Ανοδο της τάξης του 11% εμφάνισαν στο σύνολο του 2003 οι πωλήσεις νέων κατοικιών και διαμορφώθηκαν στα 1,09 εκατ. μονάδες. Στο Δεκέμβριο καταγράφηκε υποχώρηση της τάξης του 5%, κάτι που σημαίνει ότι αν τα στοιχεία προσαρμοστούν στο έτος θα δείξουν τη διαμόρφωση του αριθμού στα 1,06 εκατ. μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η εταιρία media AOL Time Warner, ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 15 σεντς, έναντι 28 σεντς πέρσι, ενώ η εταιρία λιανικής Procter & Gamble ανακοίνωσε άνοδο κερδών κατά 22%, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο -0,51%% και τις 10.555 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,7% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 2.101 μονάδες. Στο -0,48% και τις 1.138 μονάδες ο S&P 500.

Τα κέρδη τους διατήρησαν μέχρι τέλους οι ευρωπαϊκές αγορές. Στο +0,47% και τις 4.468 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης FTSE 100, ενώ στο 0,38% και στις 4.150 μονάδες έκλεισε ο DAX. Στο +0,25% και τις 3.706 μονάδες ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v