Μεταβλητότητα στη Wall (update)

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις επικείμενες εταιρικές ανακοινώσεις αλλά και σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων. Σε πτωτική τροχιά παραμένει η Ευρώπη.

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για τις μεταπωλήσεις κατοικιών, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις επικείμενες εταιρικές ανακοινώσεις αλλά και σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων.

Πτωτικό είναι το κλίμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, κατά 6,9% στα 6,47 εκατ. αυξήθηκαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Δεκέμβριο, έναντι του προηγούμενου αριθμού των 6,06 εκατ., ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στα 6,1%.

Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της American Express και της McDonalds, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κέρδη ύψους 59 σεντς ανά μετοχή έναντι των 52 του προηγουμένου έτους, όσον αφορά στην American Express.

Η McDonalds εκτιμάται ότι θα καταγράψει αύξηση κερδών στα 35 σεντς ανά μετοχή, έναντι των 25 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Παράλληλα, η Schwab SoundView αναβάθμισε την PeopleSoft σε outperform από neutral, ενώ αναθεώρησε θετικά και την τιμή στόχο στα 29 από τα 22,50 δολάρια.

Η Schering - Plough ακολουθεί πτωτική πορεία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄ τριμήνου, που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

Σε outperform από neutral αναβάθμισε και η Credit Suisse First Boston την Time Warner, ενώ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη του 2004.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 10579,85 μονάδες με κέρδη 0,12%, ενώ αντίστοιχα είναι και τα κέρδη του S&P, στις 1143,73 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί περί το 0,15% στις 2120,76 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v