Ρευστοποιήσεις σε Dow, S&P, κέρδη για Nasdaq

Οι τάσεις συσσώρευσης επικράτησαν τελικά στον Dow Jones που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, ενώ αντίθετα, ο Nasdaq κατορθωσε να περιορίσει τις απώλειες που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κλείνοντας μάλιστα σε θετικό έδαφος. Διατήρησε τα κέρδη η Φρανκφούρτη.

Οι τάσεις συσσώρευσης επικράτησαν τελικά στον Dow Jones που έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, ενώ αντίθετα, ο Nasdaq κατορθωσε να περιορίσει τις απώλειες που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, κλείνοντας μάλιστα σε θετικό έδαφος.

Διατήρησε τα κέρδη ο DAX, με απώλειες έκλεισαν CAC 40 και FTSE 100.

Ειδικότερα, η Microsoft ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων λειτουργικά κέρδη και πωλήσεις. Ωστόσο, οι αναλυτές αρχικά εστίασαν την προσοχή τους στη μείωση των εσόδων από τα συμβόλαια που έχει ήδη υπογράψει, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν αρνητικά και την πορεία του Nasdaq.

Η Wells Fargo και η First Albany, αναβάθμισαν τη μετοχή της Microsoft σε buy.

Η Goldman Sachs, ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Microsoft, αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για τα pro forma κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας για το 2004, στα 1,18 δολάρια από τα 1,12 δολάρια.

Η UBS αναβάθμισε την Check Point Software σε buy από neutral, αυξάνοντας και την τιμή στόχο στα 26 από τα 17 δολάρια, εκτιμώντας ότι τα έσοδα της εταιρίας πληροφορικής μπορούν να υπερβούν τις εκτιμήσεις.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των εταιριών του τεχνολογικού κλάδου, με τις Lattice Semiconductor και Tower Semiconductor να υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες.

Η πρώτη ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να έχει ανακοινώσει υπερμεγέθη αποτελέσματα στη διάρκεια των περασμένων ετών, και εξετάζει εάν πρέπει να αναδημοσιεύσει ορισμένες λογιστικές καταστάσεις, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 6%.

Η Tower Semiconductor απο την πλευρά της, εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση, σχετικά με το ότι οι ζημίες του δ΄ τριμήνου θα είναι υψηλότερες από τις αναμενόμενες. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 11%.

Η AT&T υποχώρησε κατά 3,5%, καθώς η Lehman Brothers υποβάθμισε τη μετοχή της σε equal weight από over weight. Κατά 7% σημείωσε πτώση και η Kodak, ύστερα από τα κέρδη άνω του 10% που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,94 δολάρια με απώλειες 1%, ενώ ο ΟΤΕ κατέγραψε κέρδη 1,32% στα 7,70 δολάρια. Η 3Ε σημείωσε άνοδο 0,45% στα 22,40 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,52% στις 10568,29 μονάδες, ενώ περί το 0,23% ενισχύθηκε ο Nasdaq στις 2123,86 μονάδες. Ο S&P σημείωσε πτώση 0,21% στις 1141,54 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4456,9 μονάδες με απώλειες 0,44% ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με πτώση 0,06% στις 3693,36 μονάδες. Κέρδη κατά 0,29% σημείωσε ο DAX στις 4151,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v