Διορθωτικές κινήσεις στη Wall

Οι διορθωτικές κινήσεις του τεχνολογικού κλάδου, κατορθώνουν να επισκιάσουν τις θετικές επιδράσεις από τα πολύ καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, από τις JP Morgan Chase και Merrill Lynch. Κέρδη στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Αρνητικές είναι κατά κύριο λόγο οι τάσεις που διαμορφώνονται στην αμερικανική αγορά, με τις τεχνολογικές μετοχές να υποχωρούν από τα υψηλά διετίας που είχαν διαμορφωθεί, παρασύροντας και την ευρύτερη αγορά.

Οριακά κέρδη στην Ευρώπη πλην Λονδίνου.

Η JP Morgan Chase ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,86 δισ. δολάρια ή 89 σεντς ανά μετοχή, έναντι των ζημιών ύψους 387 εκατ. δολαρίων ή 20 σεντς ανά μετοχή πέρυσι.

Υψηλότερα κινήθηκαν και τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Merrill Lynch, διαμορφούμενα στο επίπεδο ρεκόρ των 1,2 δισ. δολαρίων ή 1,23 δολαρίων ανά μετοχή.

Θετικά ήταν και τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούσαν στην άνοδο κατά 2% του ρυθμού ανέγερσης νέων κατοικιών, που αποτελεί την υψηλότερη αύξηση των 20 τελευταίων ετών. Ο ρυθμός αυτός, προσαρμοσμένος σε επίπεδο έτους, σημαίνει 2,09 εκατ. μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ακολουθούν πτωτική πορεία, ύστερα και από τις απογοητευτικές εκτιμήσεις τόσο της Motorola, όσον αφορά στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10516,21 μονάδες με απώλειες 0,12%, ενώ κατά 0,24% υποχωρεί ο S&P στις 1136,00 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,80% στις 2130,87 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v