Ανοδική αντίδραση με το βλέμμα στη FED για Wall

Ανοδικά αντιδρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις χθεσινές σημαντικές απώλειες, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της FED (21.00 ώρα Ελλάδας) για τα επιτόκια, τα οποία δεν αναμένεται να μεταβληθούν. Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων της νομισματικής επιτροπής της FED αντιδρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην χθεσινή σημαντική υποχώρησή τους, ενώ συνεχίζεται και η ροή εταιρικών νέων τα οποία χαρακτηρίζονται μικτά.

Αναλυτικότερα, στις 21.15 ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν οι αποφάσεις της νομισματικής επιτροπής της FED για το ύψος των επιτοκίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα επιτόκια δεν πρόκειται να μεταβληθούν.

Εξάλλου σε άλλα μακροοικονομικά νέα, μηδενική μεταβολή εμφάνισαν το Δεκέμβριο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών έναντι ρυθμού –2,3% που εμφάνισαν το Νοέμβριο.

Ανοδο της τάξης του 11% εμφάνισαν στο σύνολο του 2003 οι πωλήσεις νέων κατοικιών και διαμορφώθηκαν στα 1,09 εκατ. μονάδες. Στο Δεκέμβριο καταγράφηκε υποχώρηση της τάξης του 5%, κάτι που σημαίνει ότι αν τα στοιχεία προσαρμοστούν στο έτος θα δείξουν τη διαμόρφωση του αριθμού στα 1,06 εκατ. μονάδες.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η εταιρία media AOL Time Warner, ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στα 15 σεντς, έναντι 28 σεντς πέρσι, ενώ η εταιρία λιανικής Procter & Gamble ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή στο 1,30 δολ., ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στο +0,26% και τις 10.637 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow Jones, ενώ απώλειες της τάξης του 0,52% εμφανίζει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 2.126 μονάδες. Στο +0,28% και τις 1.147 μονάδες ο S&P 500.

Την ανοδική τους κίνηση συνεχίζουν εξάλλου οι κυριότερες ευρωπαίκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v