Επιστροφή στα κέρδη για την Time Warner

Μετά την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων, η Time Warner επιστρέφει στην κερδοφορία, παρουσιάζοντας κέρδη 638 εκατ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο. Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα 6,4%.

Επιστροφή στα κέρδη για την Time Warner
Κέρδη 638 εκατ. δολαρίων εμφάνισε στο δ’ τρίμηνο 2003 η Time Warner, μετά τις απώλειες στο ίδιο διάστημα του προηγούμενου έτους, όταν έγινε η απόσβεση της αξίας περιουσιακών στοιχείων που εκποιήθηκαν.

Τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου ομίλου μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας στον κόσμο διαμορφώθηκαν στα 14 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με απώλειες 44,9 δισ. δολ. ή 10,04 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 6,4% στα 10,9 δισ. δολ. από 10,2 δισ. δολ., καθώς όλες οι μονάδες πλην της America Online παρουσίασαν ανάπτυξη. Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται αποτελέσματα της Warner Music Group, την οποία πούλησε η εταιρία προς 2,6 δισ. δολ. Το κόστος απόσβεσης του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου ανήλθε στο δ’ τρίμηνο 2002 στα 45 δισ. δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ρίτσαρντ Πάρσονς, έχει δεσμευθεί να δημιουργήσει ανάπτυξη στις πωλήσεις και τα κέρδη φέτος, μετά την πώληση ζημιογόνων επιχειρήσεων όπως της μουσικής μονάδας και των αθλητικών ομάδων.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι επενδυτές περιμένουν διψήφια αύξηση κερδών από την εταιρία στη φετινή χρονιά. Η ίδια η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι αναμένει ανάπτυξη στα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων και συναλλαγματικής υποτίμησης –που είναι βασικό στοιχείο μέτρησης κερδοφορίας- πέριξ του 10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v