Αφομοιώνει τα κέρδη της Δευτέρας η Wall Street

Συσσώρευση δυνάμεων παρατηρείται στην έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, ενώ δεν λείπουν και ήπιες ρευστοποιήσεις κερδών, καθώς ο Dow Jones ξεκίνησε τη συνεδρίαση από τα υψηλά 2,5 ετών. Εταιρικά νέα, καταναλωτική εμπιστοσύνη και FED αναμένεται να προκαλέσουν ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις. Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές.

Σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα, μακροοικονομικά στοιχεία από την καταναλωτική εμπιστοσύνη, αλλά και η πρώτη ημέρα της συνεδρίαση της FED αναμένεται να δώσουν σήμερα τον τόνο στη Wall Street, οι βασικοί δείκτες της οποίας ξεκινούν σε υψηλά αρκετών μηνών.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για συσσώρευση δυνάμεων και για απορρόφηση των νέων επιπέδων, χωρίς να αποκλείουν τις επιλεκτικές ρευστοποιήσεις κερδών, οι οποίες είναι ήδη εμφανείς.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η τηλεπικοινωνιακή SBC ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 27 σεντς, έναντι των 71 σεντς πέρσι, εκπληρώνοντας ωστόσο τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή δ΄ τριμήνου στα 62 σεντς, έναντι 83 σεντς, πέρσι, ενώ η Dupont σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της τα οποία διαμορφώθηκαν από τα 35 στα 63 σεντς ανά μετοχή. Ανοδικά ήταν τα αποτελέσματα και της Caterpillar, η οποία ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 97 (από 88 πέρσι).

Εξάλλου, άνοδο έως τα επίπεδα των 18 μηνών εμφάνισε η καταναλωτική εμπιστοσύνη και διαμορφώθηκε στο 96,8. Η άνοδος ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, οι οποίες προέβλεπαν άνοδο έωςτο 98,5 από 91,3 τον προηγούμενο μήνα.

Αναφορικά με τη διήμερη συνεδρίαση της FED, η οποία ξεκινά σήμερα, δεν αναμένεται να αποφασιστεί κάποια αλλαγή των επιτοκίων.

Σε ανάλυσή του με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου, ο επενδυτικό οίκος JCF επισημαίνει ότι δεδομένου και του ισχυρού ανοδικού ράλι των μετοχών το 2003, αυτές αναμένεται να εμφανίσουν περιορισμένες μόνο αποδόσεις το τρέχον έτος, ενώ επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκοί μετοχικοί τίτλοι διαπραγματεύονται με discount έναντι των αμερικανικών.

Στο -0,10% και τις 10.692 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος ”άνοιξε” σε υψηλά 2,5 ετών. Στο -0,32% και τις 2.146 μονάδες κινείται ο Nasdaq, ενώ μεταβολή της τάξης του -0,12% εμφανίζει ο S&P 500, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.153 μονάδες.

Ανοδικά συνεχίζουν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι αισθάνονται ”άνετα” με τα νέα επίπεδα του ευρώ, ενώ άντλησαν αισιοδοξία από τη νέα άνοδο της Wall Street τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v