Εντυπωσιακό ”γύρισμα” στη Xerox

Στο δ’ τρίμηνο 2003, μετά από περικοπές δαπανών και εισαγωγή νέων προϊόντων, τα καθαρά κέρδη της Xerox αυξήθηκαν 11 φορές και οι πωλήσεις βελτιώθηκαν για πρώτη φορά σε 14 τρίμηνα.

Εντυπωσιακό ”γύρισμα” στη Xerox
Έντεκα φορές αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Xerox, της μεγαλύτερης εταιρίες φωτοτυπικών των ΗΠΑ, στο δ’ τρίμηνο, χάρη στην εισαγωγή νέων προϊόντων και τις περικοπές των δαπανών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 222 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή έναντι του ποσού των 19 εκατ. δολ. ή 1 σεντς στο αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε 14 τρίμηνα, με άνοδο 1,1% στα 4,3 δισ. δολάρια.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Αν Μαλκάι έχει επιβάλει περικοπές των δαπανών για να αντιστρέψει πέντε συναπτά έτη με πτώση πωλήσεων και να αποκαταστήσει την επενδυτική εμπιστοσύνη μετά τις έρευνες στα λογιστικά βιβλία της εταιρίας.

Η Μαλκάι έχει μειώσει κατά 17.000 τις θέσεις εργασίας, έχει προσλάβει άλλες εταιρίες για την μεταποίηση των προϊόντων της Xerox και εισήγαγε φθηνά φωτοτυπικά για να κερδίσει και πάλι πωλήσεις που της είχαν πάρει η Canon και η Ricoh.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v